Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής: «Το Κυπριακό δεν θα μας το λύσουν οι ξένοι...»

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου

Η συμφωνία στο Κυπριακό και η εφαρμογή της δεν είναι δουλειά των ξένων, αλλά των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, τονίζει ο νέος Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, Κουντρέτ Οζερσάι.


Ο μετριοπαθής ακαδημαϊκός και τεχνοκράτης που διαδέχτηκε τον Οσμάν Ερτούγ, στενό συνεργάτη του Ντερβίς Ερογλου, συμμετείχε και παλιότερα (επί Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην τουρκοκυπριακή διαπραγματευτική ομάδα) χαίρει εκτίμησης τόσο από την αμερικανική πρεσβεία στην Κύπρο, όσο και από αξιωματούχους της Κομισιόν.


«Υπάρχουν πολλές ενδείξεις σχετικά με το ότι αρχίζει αύριο μια σοβαρή διαδικασία διαπραγματεύσεων και έχουν ενεργοποιηθεί όλοι οι διεθνείς παράγοντες», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, στην οποία όμως τονίζει ότι το Κυπριακό «δεν θα το λύσουν οι ξένοι».

«Εμείς δεν θέλουμε να καθοδηγούμαστε από κανέναν, είπαμε ότι θα δουλέψουμε στη δική μας πορεία, είπαμε ότι είναι εύκολο να ρίχνεις το φταίξιμο αλλού και να κατηγορείς άλλους, είπαμε ότι όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι, είπαμε ότι θα συνεχίσουμε και συνεχίζουμε», αναφέρει.

Εξάλλου, σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε ότι οι ετοιμασίες γι' αύριο (σσ: Τρίτη) ολοκληρώθηκαν.

«Δεν εύχομαι αύριο μόνο μια αρχική διαδικασία που θα φέρει ένα αποτέλεσμα, την ίδια ώρα υπόσχομαι ότι θα εργαστώ γι' αυτό», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...