Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Το ΔΗΚΟ αποφασίζει αν θα μείνει ή όχι στην κυβέρνηση Αναστασιάδη

Στην ατζέντα της συνεδρίασης θα βρίσκεται το Κοινό Ανακοινωθέν του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ντερβίς Έρογλου για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό και οι ευρύτερες εξελίξεις


Κρίσιμη και καθοριστική για την παραμονή του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) στο κυβερνητικό σχήμα του Νίκου Αναστασιάδη αναμένεται να είναι η σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, υπό τη νέα του σύνθεση.


Στην ατζέντα της συνεδρίασης θα βρίσκεται το Κοινό Ανακοινωθέν του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ντερβίς Έρογλου για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό και οι ευρύτερες εξελίξεις, καθώς και τα θέματα που απορρέουν από τις αρμοδιότητες του Εκτελεστικού Γραφείου σύμφωνα με το καταστατικό και αφορούν στη λειτουργία του.

Το Εκτελεστικό Γραφείο αναμένεται να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένης εισήγησης που θα υποβάλει ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, σε σχέση με το θέμα της παραμονής ή όχι του κόμματος στην κυβέρνηση με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις διαφωνίες του κόμματος για το Κοινό Ανακοινωθέν.

Εξάλλου, ο κ. Παπαδόπουλος συναντήθηκε νωρίτερα με τον τέως πρόεδρο του κόμματος Μάριο Καρογιάν υπό το φως της επικείμενης συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου. Η συνάντησή έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος έχει αποστείλει σε όλα τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου αντίγραφα των επιστολών που έχει ανταλλάξει με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις οποίες εκφράζει τη διαφωνία του με το περιεχόμενο και τις πρόνοιες του Κοινού Ανακοινωθέντος.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του και ερωτηθείς αν το Κυπριακό είναι αρκετός λόγος διαφωνίας για να αποχωρήσει το ΔΗΚΟ από την Κυβέρνηση, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι το Κυπριακό είχε «πρωταρχική σημασία στη συμφωνία του κ. Αναστασιάδη με το ΔΗΚΟ» και «επομένως από τη στιγμή που αυτή η συμφωνία έχει ακυρωθεί, ναι, εγείρεται ένα μείζον πολιτικό ζήτημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...