Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Μάχη μέχρι τέλους κατά των ιδιωτικοποιήσεων από το ΑΚΕΛ

«Προσπάθειά μας είναι η Βουλή να πάρει πολιτική απόφαση ότι πρέπει να τερματιστεί η διαδικασία αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη και η κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευθεί με την Τρόικα», είπε ο γ.γ. του κόμματος Άντρος Κυπριανού


Το ΑΚΕΛ έχει ετοιμάσει προσχέδιο απόφασης που θα θέσει ενώπιον της Κυπριακής  Βουλής την ερχόμενη βδομάδα, για τερματισμό της διαδικασίας των ιδιωτικοποιήσεων. Το κείμενο αναμένεται να σταλεί εντός της ημέρας στα πολιτικά κόμματα και το Σάββατο θα δοθεί στη δημοσιότητα.


Σε δηλώσεις στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο γ.γ. του κόμματος Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι «προσπάθειά μας είναι η Βουλή να πάρει πολιτική απόφαση ότι πρέπει να τερματιστεί η διαδικασία αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη και η κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευθεί με την Τρόικα με στόχο να μην προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποιήσεις, αυτή είναι η ξεκάθαρη προσπάθεια την οποία θα αναλάβουμε μέσω από αυτή μας την πρωτοβουλία».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενα θέματα ασφάλειας που εγείρονται μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αρμόδιοι για να απαντήσουν για αυτά τα ζητήματα είναι αυτοί που τα χειρίζονται.

«Με βάση την ενημέρωση που έχω και εγώ τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, εμείς τα λέμε εδώ και αρκετούς μήνες αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ‘ευήκοον ους’ για τον απλούστατο λόγο ότι κάποιοι έχουν προαποφασίσει ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποιήσεις και δεν τους ενδιαφέρει να ακούσουν δεν τους ενδιαφέρει να συζητήσουν, δεν τους ενδιαφέρει να μελετήσουν εναλλακτικές επιλογές παρά μόνο πώς θα επιβάλουν την πολιτική τους θέση, αυτό συμβαίνει στο συγκεκριμένο θέμα από την πλευρά της κυβέρνησης, του ΔΗΣΥ αλλά και άλλων», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

Έστειλε επίσης για άλλη μια φορά το μήνυμα ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να συναινέσει στις ιδιωτικοποιήσεις και θα δώσει μάχη μέχρι τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...