Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Μαυρογιάννης: Όλα τα άστρα είναι στη σωστή θέση για λύση του Κυπριακού

Ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς ανέφερε πως τον ικανοποιεί  το γεγονός ότι θα ανοίξει ένα κανάλι επικοινωνίας με την Άγκυρα

Το κλειδί για τη λύση του Κυπριακού είναι η Άγκυρα, χωρίς να θέλουμε να προσβάλουμε τουςΤουρκοκύπριους συνομιλητές μας, δήλωσε ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Μιλιέτ".

"Πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά όλα τα αστέρια έχουν τοποθετηθεί στη σωστή σειρά για να υπάρξει λύση", είπε ο Αντρέας Μαυρογιάννης και πρόσθεσε: "Είναι πολύ μεγάλο γεγονός να εξηγήσουμε τις θέσεις μας οι ίδιοι στην Άγκυρα".

Ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε πως τον ικανοποιεί  το γεγονός ότι θα ανοίξει ένα κανάλι επικοινωνίας με την Άγκυρα, υποβάλλοντας τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς με εποικοδομητικό τρόπο και το ότι θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τις δικές τους θέσεις. Υπάρχουν, σημείωσε, πολλά ζητήματα που θέλουμε να συζητήσουμε. Η Λευκωσία, κατά τον κ. Μαυρογιάννη αντιλαμβάνεται τις ευαισθησίες τους και ελπίζει ότι θα αντικρύσουν θετικά αυτή την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων η οποία θα συμβάλει στην ειρήνη και στην ασφάλεια στην περιοχή.

"Θέλουμε να λύσουμε το Κυπριακό για όλους τους Κυπρίους. Εμείς είμαστε ένα μικρό κράτος. Δεν ανταγωνιζόμαστε την Τουρκία. Αυτό που ζητούμε είναι μια θέση στον ήλιο. Επιπλέον ως μέλος της ΕΕ μπορούμε να διαδραματίσουμε έναν πολύ θετικό ρόλο σε αυτή την περιοχή του κόσμου. Ασφαλώς μετά από τόσα χρόνια και τόσες προσπάθειες οι άνθρωποι μπορεί να έχασαν τις ελπίδες τους και να απογοητεύτηκαν", πρόσθεσε.
Είπε ακόμη πως αν γίνει αποδεχτή η πρόταση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για την Αμμόχωστο και εφαρμοστεί σύντομα, αυτό δεν θα είναι μόνο εποικοδομητικό αλλά θα είναι ένα σπουδαίο μέτρο εμπιστοσύνης για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και καταλύτης για την συμφωνία. "Θα είναι ένα παράδειγμα για να εργαστούμε μαζί στη λογική του όλοι κερδίζουν. Ο Έρογλου με τον Αναστασιάδη μπορούν να καταλήξουν σε λύση. Με αυτό τον τρόπο θα αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες",ανέφερε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλιέτ "η τσάντα του Ανδρέα Μαυρογιάννη είναι γεμάτη" και αναμένεται ότι θα θέσει το θέμα των εγγυήσεων, το εδαφικό, τα Βαρώσια και το θέμα των εποίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...