Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Αν δεν λογικευτούν οι Τούρκοι, οι συνομιλίες θα ναυαγήσουν

Διαχρονικά η Εκκλησία επαγρυπνεί ούτως ώστε να μην δεσμευτεί αρνητικά αυτός ο λαός και να μην είναι οι τελευταίοι Έλληνες που θα κατοικήσουν σε αυτόν τον τόπο


Η θέση της Εκκλησίας είναι ότι, εάν οι Τούρκοι δεν λογικευτούν, θα ναυαγήσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, δήλωσε την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β'.


Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ανέφερε πως διαχρονικά η Εκκλησία επαγρυπνεί ούτως ώστε να μην δεσμευτεί αρνητικά αυτός ο λαός και να μην είναι οι τελευταίοι Έλληνες που θα κατοικήσουν σε αυτόν τον τόπο.

«Έχουμε πλήρη συνείδηση της αποστολής μας και θα πράξουμε στο ακέραιο, όπως πάντοτε, το καθήκον μας για το καλό αυτού του τόπου και αυτού του λαού», είπε.

Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συνομιλίες έπρεπε να ξεκινήσουν, προκειμένου να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία στους Τουρκοκυπρίους, εάν πράγματι επιθυμούν να ζήσουν μαζί με τους Ελληνοκύπριους ευτυχισμένοι, σε μιαν πραγματική ομοσπονδία. «Εμείς», είπε, «είμαστε στη διάθεσή τους».

Εξέφρασε ωστόσο ανησυχία, λέγοντας πως οι συνομιλίες πολύ σύντομα θα αποτελματωθούν γιατί οι Τούρκοι και δη η Άγκυρα δεν ομίλησε, ούτε ομιλεί ούτε και θα ομιλήσει για καθαρή ομοσπονδία, αλλά μιλά πάντοτε για συνομοσπονδία.

Ανέφερε ότι όλοι είναι όλοι μάρτυρες ότι ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών μιλούν «χωρίς ντροπή» για δύο κράτη.

Ξεκαθάρισε, επίσης, πώς δυο κράτη δεν είναι ομοσπονδία και ευχήθηκε να λογικευτούν.

«Εάν δεν λογικευτούν, δεν νομίζω ότι πάμε για λύση, αλλά πάμε για ναυάγιο των συνομιλιών», είπε, προσθέτοντας πως «αυτή είναι η θέση της Εκκλησίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...