Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση Αναστασιάδη - Eρογλου στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας για το κοινό ανακοινωθέν

Στο παλιό αεροδρόμιο της Λευκωσίας πραγματοποιείται η συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, συνάντηση που σηματοδοτεί την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.


Όπως μεταδίδει ο «Φιλελεύθερος» από νωρίς το πρωί έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή του παλαιού αεροδρομίου (σήμερα τελεί υπό την προστασία του ΟΗΕ) δεκάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Τουρκία και άλλες χώρες.


Ο κ. Αναστασιάδης προσέρχεται με έξι συνεργάτες του. Η συνάντηση θα είναι κατά τα φαινόμενα σύντομη και διαδικαστικού χαρακτήρα.

Τα Ηνωμένα Έθνη θα εκπροσωπηθούν από την ειδική σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάντενχαϊμ, η οποία μετά το πέρας της συνάντησης θα αναγνώσει την κοινή διακήρυξη.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», πληροφορίες θέλουν τον ΟΗΕ να ανακοινώνουν το απόγευμα και επίσημα την αποχώρηση του Αλεξάντερ Ντάουνερ από τη θέση του ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Ο κ. Αναστασιάδης αναμένεται να προβεί σε σύντομη δήλωση, ενώ ενδεχομένως το βράδυ της Τετάρτης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με την κοινή διακήρυξη και την έναρξη της διαπραγμάτευσης, όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...