Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Αποδέχτηκε το κοινό ανακοινωθέν για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ο Ντερβίς Έρογλου

Η διαδικασία των συνομιλιών προγραμματίζεται να ξεκινήσει αρχές της εβδομάδας


Αποδέχτηκε το κοινό ανακοινωθέν για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου η τουρκοκυπριακή πλευρά με  γραπτή ανακοίνωση της αναφέρει ότι «η τουρκοκυπριακή και η ελληνοκυπριακή πλευρά έφτασαν σε συμφωνία στο κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος που ετοιμάσθηκε για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Η διαδικασία των συνομιλιών προγραμματίζεται να ξεκινήσει αρχές της εβδομάδας».


Όπως δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου «Δεν μπορώ να πω ότι θα γίνουν και πολλά πράγματα με το έγγραφο αυτό του κοινού ανακοινωθέντος, γιατί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μας περιμένουν έξι κεφάλαια», όμως σύμφωνα πάντα με τον ίδιο τα σημαντικά κεφάλαια της διακυβέρνησης, της ΕΕ, το περιουσιακό, της οικονομίας, των εγγυήσεων και το εδαφικό θα μπορέσουν να καταλήξουν σε αποτέλεσμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Ντ. Έρογλου επανέλαβε τη θέση του ότι θα μπορούσαν να άρχιζαν τις διαπραγματεύσεις χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς κανένα κοινό ανακοινωθέν και πως στο σημείο που ήρθαν σήμερα είναι υποχρεωμένοι να προβούν σε αξιολόγηση με τα δικά τους όργανα, τα ενδιαφερόμενα κόμματα και την πλατφόρμα της «βουλής» κι αυτό θα κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...