Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Αναστασιάδης: «Καταλυτική η εμπλοκή των ΗΠΑ στο Κυπριακό»

Η εμπλοκή των ΗΠΑ συνέβαλε πολύ στην προσπάθεια για αναβίωση της διαπραγματευτικής διαδικασίας στο Κυπριακό, η οποία βρισκόταν σε στασιμότητα. Αυτό αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.


Παράλληλα αναφέρει πως «η κατάληξη σε συμφωνία θα διευκόλυνε και τις επιδιώξεις της Τουρκίας να αποκτήσει πρόσβαση στην προμήθεια κυπριακού φυσικού αερίου» και ότι «το Ισραήλ θα μπορούσε να εξαγάγει φυσικό αέριο στην Τουρκία μέσω μιας επανενωμένης Κύπρου». «Αυτό», όπως τονίζει, «θα βοηθούσε στην αναβάθμιση των σχέσεων της και με το Ισραήλ».

Στη συνέντευξη ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου ενδεχομένως να επισκεφθεί τη Λευκωσία την Άνοιξη.

Ο κύπριος πρόεδρος σημειώνει, τέλος, ότι «το αναβαθμισμένο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό είναι καθοριστικής σημασίας στη δυναμική που δημιουργείται για την περιφερειακή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και συμβάλλει στη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...