Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Πυρετός διαβουλεύσεων για το ύψος του «κουρέματος» στην Τρ. Κύπρου

Η Τρόικα επιμένει στο ύψος του επιτοκίου για το 1,5 δισ. για το Συνεργατισμό Πυρετός διαβουλεύσεων για το ύψος του «κουρέματος» στην Τρ. Κύπρου.

Συνεχίζονται χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών, την Κεντρική Τράπεζα και την Τρόικα για τον καθορισμό του ύψους του «κουρέματος» στις καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

Γύρω στις 11 το πρωί το κλιμάκιο της Τρόικας αναχώρησε από το Υπουργείο Οικονομικών, όπου διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις, και η συζήτηση συνεχίστηκε μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας.

Η συνάντηση διεκόπη πριν από λίγο και θα επαναρχίσει το απόγευμα με στόχο, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρξει κατάληξη στο θέμα εντός της ημέρας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και για το θέμα που προέκυψε με το Συνεργατισμό και συγκεκριμένα με το ύψος του επιτοκίου δανεισμού για το 1,5 δισ. που χρειάζεται ο Συνεργατισμός για κάλυψη των κεφαλαιακών του ελλειμμάτων.

Στόχος είναι να εξευρεθεί μια φόρμουλα έτσι ώστε τα χρήματα που θα δανείσει το κράτος προς το Συνεργατισμό για την ανακεφαλαιοποίηση του, μέσω του προγράμματος βοήθειας, να μην θεωρηθούν ως κρατική ενίσχυση προκειμένου να μην παραβιάζονται οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί περί κρατικών ενισχύσεων. -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...