Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Δύο βόμβες και πυροβολισμοί με αυτόματο - «Εκρηκτική» νύχτα στη Λεμεσό

Του Γιάννη Κωστακόπουλου / kathimerini.com.cy

Οι δύο εκρήξεις βομβών αναστάτωσαν τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Κυριακής, τις περιοχές Ομονοίας και Καψάλου

Οι παράνομοι δεν είχαν αναστολές ούτε περιορισμούς στους στόχους που επέλεξαν να «χτυπήσουν» τη χθεσινή νύχτα. Στο στόχαστρο τους βρέθηκαν κατοικίες κι αυτοκίνητα στις περιοχές Ομονοίας, NAAFI και Αγίου Ιωάννη.

Οι δύο εκρήξεις βομβών με διαφορά είκοσι λεπτών μεταξύ τους αναστάτωσαν τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Κυριακής, τις περιοχές Ομονοίας και Καψάλου (NAAFI). Στην πρώτη περίπτωση η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην είσοδο πολυκατοικίας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δικαιοσύνης και Χατζηγιακουμή. Η έκρηξή της σημειώθηκε στις 2.20 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, αναστατώνοντας πρώτα απ’ όλους τους ενοίκους του κτηρίου.

Οι δράστες, χωρίς καμιά αναστολή για τον τραυματισμό ανθρώπων είχαν τοποθετήσει και πυροδοτήσει τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές, αλλά προκλήθηκαν ζημιές και σε δύο αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα στο ανοικτό χώρο του κτηρίου. Αστυνομικοί συνέχιζαν και σήμερα το πρωί τις έρευνες στην σκηνή, όπως και τις ανακρίσεις για εντοπισμό των δραστών.  Στα ενδεχόμενα που εξετάζονται περιλαμβάνεται κι εκείνο των πιθανών διαφορών που προέκυψαν μετά την πρόσφατη πώληση του κτηρίου και την εκκρεμότητα στο θέμα εξασφάλισης τίτλων ιδιοκτησίας.


Βόμβα-εκδίκησης σε αυτοκίνητο
Είκοσι λεπτά, μετά την έκρηξη στην είσοδο της πολυκατοικίας  στην Ομόνοια και συγκεκριμένα δεκαπέντε λεπτά πριν τις τρεις το πρωί, στόχος των βομβιστών έγινε επαγγελματικό αυτοκίνητο εταιρείας στην ΝΑΑΦΙ,  που χρησιμοποιεί 55χρόνος.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός υψηλής ισχύος πυροδοτήθηκε, τοποθετημένος στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, προκαλώντας σ’ αυτό (ΦΩΤΟ) εκτεταμένες ζημιές. Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Γιαννάκη Σωτηριάδη, υπαρχουν βάσιμες υποψίες πως το αυτοκίνητο ανατίναξαν πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Μόλις χθες σε πλαϊνό εγκαταλελειμμένο κτίριο, από τον χώρο της έκρηξης εντοπίστηκαν κλοπιμαία, τα οποία παραλήφθηκαν από την Αστυνομία.  Είναι εκτίμηση της Αστυνομίας,  ότι ο 55χρόνος θεωρήθηκε ο πληροφοριοδότης της Αστυνομίας για την ύπαρξη των κλοπιμαίων και με την εγκληματική τους πράξη οι βομβιστές θέλησαν να τον εκδικηθούν, αλλά και να τον εκφοβίσουν.

Ήδη οι αστυνομικοί κατέχουν στοιχεία για τους φερόμενους δράστες  και εντός της ημέρας θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης τους.


Και προειδοποιητικοί πυροβολισμοί
Με ριπή αυτομάτου όπλου επιχείρησαν να στείλουν τα «μηνύματά» τους εγκληματικά στοιχεία στην ...διεύθυνση  αστυνομικού των Βρετανικών Βάσεων.

Οι πυροβολισμοί ρίχτηκαν στις 3 τα ξημερώματα εναντίον της κατοικίας του 48χρόνου αστυνομικού που βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό.  Οι σφαίρες καρφώθηκαν στην πρόσοψη του σπιτιού και θεωρείται σίγουρο από την Αστυνομία πως πρόκειται για εκφοβιστικό «σήμα» των  παρανόμων στον αποδέκτη αστυνομικό, ώστε  να απέχει από εξεταζόμενη σοβαρή υπόθεση.

Ο 48χρόνος συμμετείχε στην επεισοδιακή επιχείρηση της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων σε έλεγχο υποστατικού στο Τραχώνι που λειτουργούσε ως καζίνο, την προηγούμενη βδομάδα. Σ’ αυτή την επιχείρηση, καταζητούμενο πρόσωπο σήμερα, εκίνησε το αυτοκίνητό του και τραυμάτισε παρασύροντας λοχία των Βάσεων. Και σ’ αυτή την περίπτωση της ρίψης πυροβολισμών, έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης υπόπτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...