Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Επιστολή Λαγκάρντ σε Αναστασιάδη - Στήριξη από το ΔΝΤ


Απαντητική επιστολή στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη απέστειλε η Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σχετικά με...την επιστολή που της είχε στείλει ο Πρόεδρος τον περασμένο μήνα.

Την απάντηση της κ. Λαγκάρντ επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, αναφέροντας ότι στην επιστολή η Διευθύντρια πογραμμίζει τη πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Κύπρου και ΔΝΤ. Χαιρετίζει επίσης την αποφασιστικότητα του Προέδρου να συνεχίσει τη βιώσιμη ανάπτυξη και την υποστήριξη που έχει από το ΔΝΤ.

Την ερχόμενη βδομάδα και συγκεκριμένα στις 17 Ιουλίου φθάνει στην Κύπρο κλιμάκιο της Τρόικα για συζητήσεις με τις αρχές της Κύπρου οι οποίες αναμένεται να έχουν διάρκεια δύο εβδομάδων.

«Μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας στην Κομισιόν και την ΕΚΤ, η ομάδα του ΔΝΤ θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουλίου συνομιλίες με τις κυπριακές Αρχές πάνω στην πρώτη επιθεώρηση του οικονομικού προγράμματος της χώρας», προσθέτει ο Τζένι Ράις.

Οι συζητήσεις θα αφορούν το χρηματοπιστωτικό τομέα, τη μακροοικονομική και δημοσιονομική απόδοση.

«Από τη στιγμή που πρόκειται για την πρώτη επιθεώρηση, θα εκτιμήσουμε την πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος και θα συμφωνήσουμε στις πολιτικές για την επόμενη περίοδο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...