Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Τράπεζα Κύπρου: Σενάρια για κούρεμα 40% στις καταθέσεις στην Κύπρο

Κυπριακά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες ότι το τελικό κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου θα φτάσει στο 42%.
Aυτό σημαίνει ότι σχεδόν 4 δισ. ευρώ θα αντληθούν από τη διαδικασία, έναντι 3,18 δισ. ευρώ που θα μαζευτόταν εφόσον το κούρεμα έφτανε το 37,5%, όπως μέχρι σήμερα είναι γνωστό.


Στις 10 Αυγούστου η απόφαση για το κούρεμα στην Τράπεζα Κύπρου

Σημειώνεται ότι απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο νομπελίστας οικονομολόγος Χρ. Πισσαρίδης, που μετέχει στη διαπραγματευτική ομάδα της Κύπρου, στην Αθήνα, όπου βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του ότι στις 10/8 θα ανκοινωθεί το ύψος του κουρέματος για την Τράπεζα Κύπρου, κάτι που το χαρακτήρισε σημαντικό, ώστε να ποκατασταθεί η λειτουργία του πιστωτικού συστήματος στο νησί και να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης των περισορισμών.

Στο μεταξύ την αξιολόγηση της εφαρμογής του κυπριακού μνημονίου συνεχίζει σήμερα η τρόικα επικεντρώνοντας στον τραπεζικό τομέα.Την Πέμπτη ομάδα τεχνοκρατών της τρόικας θα έχει επαφές με στελέχη των τραπεζών στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, ενώ άλλα στελέχη θα έχουν επαφές στο υπουργείο Οικονομικών.

Τα φλέγοντα ζητήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα, ήταν στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων του κλιμακίου της τρόικας χθες Τετάρτη. Συμφωνήθηκε ότι πριν από την αναχώρηση του κλιμακίου από την Κύπρο, στις 31 Ιουλίου, η Τράπεζα Κύπρου θα πρέπει να εξέλθει από το καθεστώς εξυγίανσης και να τεθούν χρονοδιαγράμματα για άρση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων.

reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...