Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Απεργία στο ξενοδοχείο Χίλτον Λευκωσίας

Σε απεργία κατήλθε από τη μια και μισή το μεσημέρι το προσωπικό του ξενοδοχείου Χίλτον, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για απόλυση υπαλλήλων. 

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των συντεχνιών ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ ΣΕΚ, "η διεύθυνση του ξενοδοχείου προχώρησε στην απόλυση 18 εργαζομένων παρά το γεγονός ότι βρίσκεται διαφορά ενώπιον της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας, με την δικαιολογία της αναδιοργάνωσης των εργασιών του ξενοδοχείου".

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι απολύσεις είναι "αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες" και αυτό υποδείχθηκε από τις συντεχνίες κατά την διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν για το θέμα , τόσο απευθείας όσο και υπό την αιγίδα του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας.

"Το Συνδικαλιστικό κίνημα ήδη έχει κάμει μεγάλες παραχωρήσεις μέσω της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης παρά το γεγονός ότι ο Τουριστικός τομέας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και δεν έχει πληγεί στο ίδιο βαθμό όπως άλλοι τομείς της οικονομίας από την Διεθνή οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στο τόπο μας", αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι συντεχνίες καταγγέλουν ακόμη ότι το τελευταίο διάστημα "η διεύθυνση του ξενοδοχείου προχώρησε στην πρόσληψη σημαντικού αριθμού εκτάκτων υπαλλήλων, πολλοί από τους οποίους εργάζονται διπλές βάρδιες και την ίδια ώρα προχωρεί σε απολύσεις μόνιμου προσωπικού με αρκετά χρόνια υπηρεσίας".

"Οι μεθοδεύσεις αυτές είναι απαράδεκτες και δεν θα γίνουν αποδεκτές από το Συνδικαλιστικό κίνημα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην ξενοδοχειακή βιομηχανία σε εγρήγορση, αφού από τις ενέργειες και άλλων ξενοδοχειακών μονάδων διαφαίνεται οργανωμένη προσπάθεια επιβολής περαιτέρω μειώσεων στους μισθούς και τα ωφελήματα των εργαζομένων με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης", αναφέρουν οι συντεχνίες.

Ταυτόχρονα ζητούν την παρέμβαση των συνδέσμων ξενοδόχων προς τα μέλη τους "για πιστή εφαρμογή της συμφωνίας που έγινε και η οποία προσφέρει σοβαρή μείωση του εργατικού κόστους των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων , διαφορετικά θα φέρουν ακεραία την ευθύνη γιατί θα οδηγήσουν τους εργαζομένους στην ξενοδοχειακή βιομηχανία σε ενέργειες που προσπάθησαν να αποφύγουν με κάθε τρόπο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...