Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

«Ανατροπή» για το ύψος του κουρέματος των καταθέσεων στην Κύπρο

Πηγή του υπ. Οικονομικών της Κύπρου διέψευσε ότι υπάρχει συμφωνία για κούρεμα της τάξης του 47,5%


Παρά το ότι το μεσημέρι της Κυριακής πηγές της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου υποστήριζαν ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για το ύψος του κουρέματος στη τράπεζα Κύπρου, επισήμως η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Πηγή του υπουργείου οικονομικών της Κύπρου ανέφερε πως δεν έχει  μέχρι στιγμής επιτευχθεί συμφωνία για το ύψος του κουρέματος στις καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, διαψεύδοντας, ταυτόχρονα, πληροφορίες περί του αντιθέτου.

Οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν από το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών έχουν ολοκληρωθεί και συνεχίζονται αυτή τη στιγμή στην Κεντρική Τράπεζα, όπου εκεί έχει ήδη μεταβεί κλιμάκιο με τεχνοκράτες της Τρόικας, ενώ δεν αποκλείεται, αν χρειαστεί, να μεταβεί και ο Υπουργός Οικονομικών.

Η ίδια πηγή διέψευσε κατηγορηματικά πληροφορίες περί επίτευξης συμφωνίας για κούρεμα στο 47,5%, σημειώνοντας ότι εκκρεμούν ακόμη τεχνικές λεπτομέρειες οι οποίες θα πρέπει να τύχουν περαιτέρω μελέτης.

Ανέφερε, επίσης, ότι το θέμα του κουρέματος συζητήθηκε σήμερα με τους επικεφαλής της Τρόικας που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις στο Υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ότι το ποσοστό του κουρέματος το οποίο συζητείται κυμαίνεται από το 45 έως το 47,5%.

Δεν απέκλεισε, τέλος, το ενδεχόμενο να μην υπάρξει τελικά σήμερα κατάληξη στο θέμα και οι συζητήσεις να συνεχιστούν και τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...