Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Κύπρος: Έφεση για το Μαρί


Ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου Ρίκκος Ερωτοκρίτου επιβεβαίωσε ότι η Νομική Υπηρεσία καταχώρησε εφέσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο για κάποιες από τις πρωτόδικες αποφάσεις για την έκρηξη στο Μαρί.

Συγκεκριμένα, έφεση καταχωρήθηκε για την απόφαση για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού, ο οποίος αθωώθηκε επί όλου του κατηγορητηρίου.

Η έφεση για τον κ. Κυπριανού, όπως ανέφερε στο ΡΙΚ ο κύριος Ερωτοκρίτου, στρέφεται κατά της αθωωτικής απόφασης σε σχέση με την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου από αλόγιστες και απερίσκεπτες πράξεις. Πρόσθεσε ότι η Νομική Υπηρεσία καταχώρησε εφέσεις και για την απαλλαγή από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας των δύο μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπου Χαραλάμπους και Ανδρέα Λοϊζίδη. Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι οι εφέσεις θα επιδοθούν στους κατηγορούμενους με βάση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Στο μεταξύ, στο Κακουργιοδικείο αγορεύουν σήμερα για μετριασμό της ποινής, οι δικηγόροι υπεράσπισης των τεσσάρων καταδικασθέντων για τη φονική έκρηξη στο Μαρί. Ο πρώην υπουργός Αμυνας, Κώστας Παπακώστας, βρέθηκε ένοχος στις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και συμπεριφοράς. Οι κατηγορίες επισύρουν ποινές μέχρι και την ισόβια κάθειρξη.

Ένοχοι, στην κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και συμπεριφοράς, κρίθηκαν ο τότε διευθυντής και βοηθός διευθυντής της Πυροσβεστικής Ανδρέας Νικολάου και Χαράλαμπος Χαραλάμπους και ο τότε διοικητής της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, Ανδρέας Λοϊζίδης. Η κατηγορία επισύρει ποινή μέχρι και τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

Ο πρώην υπουργός 'Αμυνας δεν παρίσταται στη διαδικασία, διότι κρίθηκε από τους γιατρούς ότι δεν μπορεί να μετακινηθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.



athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...