Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Συνάντηση Αναστασιάδη - Ντράγκι για τις τράπεζες - Στο επίκεντρο η Τράπεζα Κύπρου

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις κυπριακές Αρχές, για την επιτυχή εφαρμογή του Μνημονίου και τη σταθερότητα και προοπτική του κυπριακού τραπεζικού συστήματος. Αυτό συμφωνήθηκε στη σημερινή συνάντηση, στη Φρανκφούρτη, μεταξύ του προέδρου Αναστασιάδη και του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρίστου Στυλιανίδη, στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι πρακτικές δυσκολίες που αναφύονται για το τραπεζικό σύστημα εκ της εφαρμογής της δανειακής σύμβασης. Στη δήλωσή του, ο Κύπριος εκπρόσωπος επισημαίνει και τα ακόλουθα:

-Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χαιρέτισε το γεγονός ότι ενημερώθηκε για τα θέματα του κυπριακού τραπεζικού τομέα στο υψηλότερο επίπεδο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

-Οι δύο πλευρές αποφάσισαν ότι τη σημερινή συνάντηση θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις, όποτε αυτό κριθεί σκόπιμο και όποτε αναφύονται πρακτικές δυσκολίες.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφέρεται στη δήλωση, ήγειρε συγκεκριμένα ζητήματα που σχετίζονται με τις πρακτικές δυσκολίες στην εφαρμογή των όρων της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου.

«Κοινή διαπίστωση των δύο μερών ήταν ότι η έξοδος της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης, το συντομότερο δυνατόν, είναι καθοριστικής σημασίας και προς αυτή την κατεύθυνση θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες όλων των πλευρών» καταλήγει η δήλωση του Στυλιανίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...