Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Διαμαρτυρία Ιδιοκτητών Μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων στη Λεμεσό

Θα κλείσουν τις υπηρεσίες τους από μεθαύριο Τετάρτη οι ιδιοκτήτες των μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων-Ψυχαγωγίας, ενώ ταυτόχρονα θα οργανώσουν σειρά εκδηλώσεων διαμαρτυριών σε Λεμεσό και Λευκωσία. Οι επηρεαζόμενοι αποφάσισαν να λάβουν μέτρα διαμαρτυρίας, στην χθεσινή τους έκτακτη Γενική Συνέλευση του Παγκυπρίου Συνδέσμου, μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο όπως δηλώνουν «η Πολιτεία να τους ρίξει στο δρόμο κλείνοντας τα πόστα και τις επιχειρήσεις τους».

Την ερχόμενη Πέμπτη σε συνεδρία της Βουλής θα συζητηθεί το θέμα αλλαγής του καθεστώτος που ίσχυε μέχρι τώρα με την ανάθεση, δηλαδή από τις τοπικές αρχές των συγκεκριμένων υπηρεσιών σε επαγγελματίες κι όπως οι άδειες πλέον παραχωρούνται με την προκήρυξη προσφορών.

Μια τέτοια εξέλιξη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας, εκτός από την συνέπεια να χάσουν τις εργασίες τους οι ενασχολούμενοι στον κλάδο, θα επιφέρει ταλαιπωρία και πλήγμα στον τουρισμό μας στις οικονομικά δύσκολες συνθήκες που διέρχεται η οικονομία του τόπου. Οι επηρεαζόμενοι κρίνουν πως εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια των επαφών, των συναντήσεων και του διαλόγου με τους αρμοδίους γι’ αυτό και προχωρούν σε δυναμικές αντιδράσεις, οι οποίες, κατά την θέση τους, θα κλιμακώνονται ανάλογα και αντίστοιχα με την στάση της Πολιτείας.

Από μεθαύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου όλα τα πόστα και όλες οι υπηρεσίες Θαλασσίων Αθλημάτων στις παραλίες «κατεβάζουν τα ρολά», δηλώνουν οι διαμαρτυρόμενοι, ενώ στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας, οργανώνουν συγκέντρωση των επαγγελματιών του κλάδου με τα σκάφη τους και διαμαρτυρία στο λιμάνι Λεμεσού. Η συνέχιση της κινητοποίησης θα γίνει στη Λευκωσία το απόγευμα της Τετάρτης, αλλά και την Πέμπτη που θα συνέλθει η ολομέλεια της Βουλής η οποία θα συζητήσει το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...