Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Έρογλου: Ήρθε η ώρα να λυθεί το Κυπριακό

Μια συμφωνία που θα ικανοποιεί μόνο την μία πλευρά πάντως, δεν θα είναι μόνιμη είπε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων

Τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου, έχει προγραμματισθεί συνάντηση των δύο ηγετών δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου λέγοντας ότι πρόθεση της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι να φτάσουμε σε μια συμφωνία που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Ο κ. Έρογλου επανέλαβε τη θέση του ότι έχουν προκύψει πολλά σχέδια συμφωνιών αλλά τα απέρριψε η ελληνοκυπριακή πλευρά και πως το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης για την λύση του Κυπριακού έχει αυξηθεί.

Εάν είναι δυνατό, είπε, θέλουν μια συμφωνία που δεν θα παραγκωνίζει τους ανθρώπους και δεν θα προκαλεί ανησυχία. Μια συμφωνία που θα ικανοποιεί μόνο την μία πλευρά δεν θα είναι μόνιμη πρόσθεσε λέγοντας ότι και η τουρκοκυπριακή πλευρά εργάζεται για να προστατέψει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και η ελληνοκυπριακή των Ελληνοκυπρίων.

Ο κ. Έρογλου ανέφερε πως «το Κυπριακό είναι χρόνιο πρόβλημα. Πλέον ήρθε η ώρα να λυθεί». Γι’ αυτό, είπε, χρειάζεται η βούληση και των δύο πλευρών.

Τα κεφάλαια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι ξεκάθαρα, συνέχισε ο κ. Έρογλου, τα περισσότερα έχουν συζητηθεί στο παρελθόν και επιθυμία τους είναι να διέλθουν τα κεφάλαια με ταχύτητα και να φτάσουν σε μια συμφωνία που θα ικανοποιεί τον τουρκοκυπριακό «λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...