Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ανάκριση για το κλεμμένο λιβυκό πετρέλαιο

Το πετρέλαιο μεταφέρεται με δεξαμενόπλοιο το οποίο βρίσκεται 18 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Μεγαλονήσου


Δύο Ισραηλινούς και έναν Σενεγαλέζο ανακρίνουν οι κυπριακές αρχές για ύποπτη διαπραγμάτευση αγοράς πετρελαίου που φέρεται να έχει κλαπεί από τη Λιβύη. Το πετρέλαιο μεταφέρεται με δεξαμενόπλοιο το οποίο βρίσκεται 18 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Κύπρου.


Οι κυπριακές αρχές είχαν λάβει από τις 11 Μαρτίου σήμα από την κυβέρνηση της Λιβύης, με το οποίο ζητούσε βοήθεια για να ανακοπεί το δεξαμενόπλοιο "Morning Glory", που μετέφερε  κλεμμένο πετρέλαιο, 32.000 τόνων, που είχε φορτώσει από το λιμάνι Sidra της Λιβύης.
 
Το κυπριακό Λιμενικό παρακολουθούσε συνεχώς την πορεία του δεξαμενόπλοιου το οποίο φάνηκε  να προσεγγίζει το λιμάνι Λάρνακας χωρίς να αιτηθεί άδεια ελλιμενισμού. Γύρω στα μεσάνυχτα, ιδιωτικό τζετ, αποβίβασε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, δύο Ισραηλινούς κι έναν Σενεγαλέζο, οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς τη Μαρίνα Λάρνακας, όπου μισθώνοντας πλοίο, σύμφωνα με πληροφορίες, κατευθύνθηκαν προς το Morning Glory.

Εκεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχαν σύντομη διαπραγμάτευση με μέλος του πληρώματος, το οποίο κατέβηκε στο  πλοιάριο. Η Κυπριακή Λιμενική Αστυνομία που παρακολουθούσε στενά τις κινήσεις των δύο πλοίων, κινητοποιήθηκε αμέσως, και κατά την επιστροφή του πλοιαρίου, μόλις αυτό εισήλθε στα χωρικά ύδατα, Αστυνομικοί που επέβαιναν σε περιπολικό σκάφος, το ανέκοψαν και κάλεσαν για ανακρίσεις τους τρεις επιβαίνοντες για έλεγχο διαβατηρίων.

Στην όλη υπόθεση ενεπλάκη και το υπουργείο Εξωτερικών στο οποίο  πραγματοποιήθηκε  πολύωρη σύσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...