Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Εκπρόσωπος: Δεν τίθεται θέμα χαριστικών αποζημιώσεων στις KA

Δήλωσε μετά την συνάντηση Αναστασιάδη με τις ηγεσίες των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ


Προχθές ο Πρόεδρος της Επ. Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλους δήλωσε ότι απαιτούνται νέες ιδέες, και νέοι σχεδιασμοί

Η Κυβέρνηση, δια του Εκπροσώπου της Χρήστου Στυλιανίδη, ξεκαθάρισε την Πέμπτη εκ νέου ότι δεν τίθεται θέμα πρόσθετων αποζημιώσεων στους υπαλλήλους που θα πλεονάσουν από τις Κυπριακές Αερογραμμές,

Η δήλωση του κ. Στυλανίδη έγινε μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τους Γενικούς Γραμματείς των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ Νίκο Μωϋσέως και Πάμπη Κυρίτση, οι οποίοι απεχώρησαν από το Προεδρικό χωρίς να προβούν σε δηλώσεις.

Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι στη συνάντηση, που ήταν προγραμματισμένη πολύ πριν προκύψει το θέμα των πλεονασμών των υπαλλήλων στις ΚΑ, έγινε μια ευρύτερη συζήτηση εργασιακών θεμάτων και σε αυτήν συζητήθηκε και το θέμα των ΚΑ.

Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να δηλώσω, είπε ο Εκπρόσωπος, και επανέλαβε «αυτό που λέχθηκε από αρμόδιους Υπουργούς ότι δεν τίθεται θέμα χαριστικών αποζημιώσεων».

Η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με τις ηγεσίες των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ, για το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι .

Οι ηγεσίες των συντεχνικών Σεκ και Πεό  μετέβησαν στο προεδρικό συνοδευόμενες από τους επικεφαλής των κλαδικών συντεχνιών που εκπροσωπούν τους εργαζομένους στις κυπριακές αερογραμμές καθώς και ο Πρόεδρος της εταιρείας

Οι συνδικαλιστές ζήτησαν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη την εφαρμογή όλων των προνοιών της συμφωνίας της 12ης Απριλίου, που προνοεί την καταβολή χαριστικών αποζημιώσεων.

Ωστόσο από τις προηγούμενες μέρες οι υπουργοί Οικονομικών και συγκοινωνιών ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για χαριστικές αποζημιώσεις.

ΓΓ ΑΚΕΛ: Παλινδρόμηση και ασυνέπεια της Κυβέρνησης στις ΚΑ
Για παλινδρόμηση και ασυνέπεια που πλήττουν την αξιοπιστία της Κυβέρνησης, σε σχέση με τους χειρισμούς της στο θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών, έκανε την Πέμπτη λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση που είχε με την ηγεσία της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ανεξαρτήτων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ), και κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών, ο κ. Κυπριανού είπε πως «δεν γίνεται να συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, να παίρνει συγκεκριμένες αποφάσεις, να τις εξαγγέλλει στην εταιρεία, στους εργαζόμενους αλλά και δημόσια και σε λιγότερο από ένα μήνα να ανατρέπει το ίδιο τις αποφάσεις που έχει λάβει».

«Γνώριζε ποιά ήταν τα δεδομένα όταν λάμβανε τις αποφάσεις. Θέλω να πιστεύω ότι δεν λήφθηκαν αυτές οι αποφάσεις με ανευθυνότητα ή με πρόχειρο τρόπο. Αυτή λοιπόν η παλινδρόμηση είναι ασυνέπεια και πλήττει την αξιοπιστία της Κυβέρνησης», σημείωσε ο κ. Κυπριανού.

Είπε ακόμη πως κάτι που δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση των Κυπριακών Αερογραμμών, αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, είναι πως «βλέπουμε διαδικασίες οι οποίες έχουν κερδηθεί με πολλούς αγώνες, με πολλές θυσίες και με διαβουλεύσεις, οι οποίες έγιναν διαχρονικά εδώ και δεκαετίες, να ισοπεδώνονται με την μεγαλύτερη ευκολία με πρόσχημα το μνημόνιο».

«Θεωρώ ότι αυτό είναι λανθασμένη υπηρεσία στον τόπο. Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το συνειδητοποιούμε, χρειάζεται όλοι να συνεισφέρουμε για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με ένα συντεταγμένο τρόπο, δίχως χρονοτριβή για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε μιαν ισορροπία στην κοινωνία», είπε ο κ. Κυπριανού.

Διαφορετικά, κατέληξε, «θα προκαλέσουμε έναν χάος που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την οικονομική κατάσταση του τόπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...