Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΑΚΕΛ: Αναξιοκρατικές μεταθέσεις στην Αστυνομία

Επανέρχεται το ΑΚΕΛ στις καταγγελίες του για αναξιοκρατικές μεταθέσεις στην Αστυνομία, σημειώνοντας ότι παραμένουν τα αναπάντητα ερωτήματα για το θέμα.

Σε διάσκεψη Τύπου στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο Χρίστος Χριστοφίδης, Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του κόμματος, ανέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου, ότι έχει ήδη ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και μόλις αυτή οριστεί, το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να παραθέσει στοιχεία και να τεκμηριώσει τις καταγγελίες του.«Μόνος μας στόχος η καλύτερη δυνατή λειτουργία της Αστυνομίας προς όφελος των πολιτών και η δημιουργία ενός εποικοδομητικού πολιτικού κλίματος στο εσωτερικό για τα ακόμη πιο δύσκολα που έρχονται», σημείωσε.

Ο κ. Χριστοφίδης έκανε πάλι λόγο για «ξαφνικές, μαζικές και αναξιοκρατικές μεταθέσεις που συνεχίζουν να δημιουργούν αναπάντητα ερωτήματα στους πολίτες και αναστάτωση στο αστυνομικό σώμα».Διερωτήθηκε γιατί, εάν όντως δεν υπήρχε οτιδήποτε μεμπτό στις μεταθέσεις αυτές, επιλέγηκε να ανακοινωθούν απόγευμα Σαββάτου, εν μέσω εορταστικού τριημέρου, «σε μια προφανή προσπάθεια να περάσουν στα ‘μουλλωχτά’».

Ο κ. Χριστοφίδης μίλησε για παραδοχή του Υπουργού ότι οι μεταθέσεις έγιναν από τον ίδιο, και διερωτήθηκε στη βάση ποιας αξιολόγησης και ποιου στρατηγικού σχεδιασμού έγιναν.«Το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκε η ‘τεχνοκρατική’ εκτίμηση των ηγετικών δομών του Αστυνομικού Σώματος, επίσης δημιουργεί επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα των αλλαγών αυτών», συνέχισε.

Διερωτήθηκε ακόμη πώς είναι δυνατό ο Υπουργός να επικαλείται την εναλλαξιμότητα, όταν μετατίθενται στελέχη της Αστυνομίας από πόστα στα οποία τοποθετήθηκαν πριν από λίγους μήνες.«Οι μετακινήσεις έγιναν δυστυχώς με κομματικά και πολιτικά κυρίως κριτήρια και αυτό το καταγγέλλουν επίσης εφημερίδες και κανάλια που γίνονται δέκτες της αναστάτωσης που ο Υπουργός Δικαιοσύνης με τις αποφάσεις του δημιουργεί στο Αστυνομικό Σώμα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφίδη, από τις αρχές Μαρτίου μέχρι σήμερα, έχουν γίνει εκατοντάδες μεταθέσεις στην Αστυνομία και διερωτήθηκε στη βάση ποιων κριτηρίων έγιναν και πού αποσκοπούν.Στις δηλώσεις του ανέφερε ακόμη ότι είναι με μεγάλη απογοήτευση που το κόμμα του υποχρεώνεται να προβαίνει σε τέτοιες καταγγελίες, «σε μια περίοδο που ο τόπος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και προκλήσεις και η προσοχή των κυβερνώντων και όλων των πολιτικών δυνάμεων θα έπρεπε να ήταν στραμμένη εκεί». «Ειδικά σήμερα που επιβάλλεται η διόρθωση και ο εκσυγχρονισμός νοοτροπιών και συμπεριφορών, τέτοιες αναξιοκρατικές προσεγγίσεις θα έπρεπε να αποτελούν παρελθόν», κατέληξε.
ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...