Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Το πλοίο «κάπνιζε» δηλητήριο που "έπνιξε" τη Λεμεσό

Εντοπίστηκε τελικά η πηγή που δημιουργούσε την απερίγραπτη αποπνικτική ατμόσφαιρα και την δυσφορία στις περισσότερες περιοχές της Λεμεσού, από την Κυριακή τα μεσάνυχτα.

Ένα μίγμα καπνού από τις τσιμινιέρες του εμπορικού πλοίου «Μινέρβα Αλεξάνδρεια», που βρίσκεται στο Αγκυροβόλιο, εικάζεται εκ πρώτης πως ευθύνεται για τους εκπεμπόμενους δύσοσμους ρύπους που μεταφέρθηκαν σε περιοχές της πόλης από τους νοτιοδυτικούς ανέμους που πνέουν το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Ιδιαίτερα αποπνικτική ήταν η ατμόσφαιρα στην παραλία της Λεμεσού τη Δευτέρα το απόγευμα, ενόσω η αιτία δεν είχε εντοπιστεί και η αποκρουστική μυρουδιά αναδύονταν από το πλοίο.  

Ο λιμενάρχης Γιώργος Πούρος δηλώνει ότι σκάφη της λιμενικής προσέγγισαν πριν από λίγο το κατονομαζόμενο πλοίο και γίνεται έρευνα. Εκ πρώτης έχει διαπιστωθεί ότι το εμπορικό σκάφος είναι κενό φορτίου και πιθανόν η αποκρουστική οσμή να δημιουργείται από τον εξαερισμό των αμπαριών του. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, μέχρι σήμερα το απόγευμα η αναδυόμενη αποπνικτική οσμή, έκλεισε τον κόσμο της Λεμεσού στα σπίτια του  κι απομάκρυνε λουόμενους από τις παραλίες.

kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...