Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Κύπρος: Αύριο οι υπογραφές για την κατασκευή σταθμού φυσικού αερίου

Αύριο θα υπογράψει συμφωνία για την κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με τις εταιρείες Noble, Delek και Avner.
Η συμφωνία ενισχύει ακόμη περισσότερο την θέση της Κύπρου στον ενεργειακό χάρτη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ενώ υπάρχει ήδη συμφωνία με το Ισραήλ, χωρίς οι δυο πλευρές να θέλουν να δώσουν περισσότερα στοιχεία. Όμως δεν ήταν τυχαίο το ταξίδι του Ν. Αναστασιάδη στο Ισραήλ στις αρχές Μαΐου.

Πάντως, σήμερα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αρκέστηκε να δηλώσει ότι η συμφωνία που θα υπογραφεί αύριο "ενδεχομένως να έχει σχέση με την απόφαση", σύμφωνα με την οποία το 40% του αποθέματος σε φυσικό αέριο θα διοχετεύεται στο Ισραήλ. Σε κάθε περίπτωση ο Ν. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι "η Κυβέρνηση εργάζεται προς την ορθή κατεύθυνση".

Όσον αφορά το αίτημά του για επανασχεδιασμό του Μνημονίου δημοσιονομικής προσαρμογής, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι "θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι επιδιώξεις της Κύπρου να τύχουν κατανόησης από τους εταίρους της". Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν ζητά επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου αλλά αναπροσαρμογή ορισμένων μέτρων, "ώστε να διευκολυνθεί η επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός τομέας ευρύτερα, αλλά και την ίδια ώρα να συμμετέχουμε ενεργότερα σε προγράμματα για τη νεανική απασχόληση και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Ευρωζώνης λόγω της κρίσης".

Στο προσεχές διάστημα, ο Ν. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ θα επιδιώξει να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...