Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Αλλοδαποί καλλιεργούσαν φυτά κάνναβης στη Λεμεσό

Είχαν κι οι αλλοδαποί την φυτεία τους

Σε χώρο καταμετρήθηκαν, ξεριζώθηκαν και παρελήφθησαν 18 φυτά με ύψος από 20 μέχρι 80 εκατοστά.

Αστραπιαία έδρασε η Αστυνομία, αλλά και το Δικαστήριο για δύο αλλοδαπούς που συνελήφθησαν την Τρίτη σε αγροτική περιοχή της Λεμεσού να περιποιούνται φυτά σε μικρή φυτεία  κάνναβης. Οι αστυνομικοί άρχισαν να παρακολουθούν τον χώρο μεταξύ των χωριών Κορφή-Καπηλειού μετά από πληροφορία που τους διαβιβάστηκε.                                                                                  

Νωρίς χθες το απόγευμα, οι δύο αλλοδαποί προσέγγισαν το μέρος με αυτοκίνητο κι άρχισαν να περιποιούνται τα φυτά.  Όταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς προσπάθησαν να διαφύγουν.

Ακολούθησε καταδίωξη, οι ύποπτοι ανακόπηκαν και συνελήφθησαν. Επρόκειτο για Σύρο και 25χρονη από την Σρι Λάνκα, που όπως αργότερα εξακριβώθηκε διέμειναν παράνομα στην Κύπρο. Στον χώρο καταμετρήθηκαν, ξεριζώθηκαν και παρελήφθησαν 18 φυτά με ύψος από 20 μέχρι 80 εκατοστά.

Ο  Σύρος ύποπτος πρόβαλε διάφορες δικαιολογίες για την καλλιέργεια φυτών κάνναβης, όπως την ανάγκη του να εξασφαλίσει  από την διάθεσή τους τα προς το ζην. Η 25χρονη αλλοδαπή περιορίστηκε να πει πως δεν γνώριζε περί τίνος  επρόκειτο κι απλώς βοηθούσε στην καλλιέργεια τον φίλο της. Και οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν αμέσως μετά τη σύλληψή τους στο Δικαστήριο, το οποίο διέταξε την προφυλάκισή τους, παραπέμποντάς τους παράλληλα σε απ’ ευθείας δίκη στις 30 του μήνα.

Του Γιάννη Κωστακόπουλου/kathimerini.com.cy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...