Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Κύπρος: Είσαι μαθητής ή φοιτητής και θέλεις να αξιοποιήσεις δημιουργικά το χρόνο σου αυτό το καλοκαίρι βοηθώντας τους συνανθρώπους σου;


Τα μαθήματα, οι εξετάσεις και οι σχολικές~πανεπιστημιακές σου υποχρεώσεις έχουν τελειώσει ή βρίσκονται προς το τέλος και ετοιμάζεσαι να απολαύσεις τις χαρές και τη ξεγνοιασιά του καλοκαιριού.

Πώς θα σου φαινόταν αυτό το καλοκαίρι να κάνεις τη διαφορά και να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία;

Όχι δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι! Δεν είναι ούτε ένα μακρινό ταξίδι σε κάποιο εξωτικό νησί, ούτε ένα τολμηρό άθλημα, ούτε η παρακολούθηση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα της αγαπημένης σου ομάδας στο εξωτερικό.

Είναι η μοναδική εμπειρία της προσφοράς προς συνανθρώπους σου που έχουν κάποια ανάγκη και σε χρειάζονται. Είναι η μοναδική εμπειρία του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ!

Πολλοί άνθρωποι γύρω μας, στη γειτονιά μας, στην κοινότητα μας, φίλοι και συγγενείς μας και τόσοι άλλοι άγνωστοι σε εμάς αντιμετωπίζουν διάφορα σοβαρά προβλήματα όπως έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης (γάλα, ψωμί και φαγητό γενικότερα), προβλήματα υγείας, μοναξιά και τόσα άλλα προβλήματα και χρειάζονται τη βοήθεια μας.

Αυτό το καλοκαίρι αξιοποίησε τον ελεύθερο σου χρόνο δημιουργικά χαρίζοντας το χαμόγελο και λίγες στιγμές ευτυχίας στους συνανθρώπους σου. Ζήσε κι εσύ την μοναδική εμπειρία του εθελοντισμού! Γίνε κι εσύ μέλος της μεγάλης οικογένειας των εθελοντών του Σώματος Εθελοντών.

Αναρωτιέσαι πως μπορείς να βοηθήσεις;

Μπορείς μαζί με τους φίλους σου να μαζέψεις τρόφιμα και να τα δώσεις στο Σώμα Εθελοντών της επαρχίας σου για να δοθούν σε μια οικογένεια που έχει ανάγκη! Μπορείς να αφιερώσεις μαζί με τους φίλους σου λίγες ώρες για την καθαριότητα ενός πάρκου στη γειτονιά σου, μια παραλία ή μια περιοχή που έχεις εντοπίσει ότι χρειάζεται καθαριότητα. Μπορείς να προσφέρεις εθελοντικά σε μια από τις δεκάδες εθελοντικές οργανώσεις που υπάρχουν σε όλη την Κύπρο ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σου. Μπορείς να αφιερώσεις λίγες ώρες τη βδομάδα για να κρατήσεις συντροφιά σε μια γιαγιά ή ένα παππού που είναι μόνος, διαβάζοντας του την εφημερίδα, παίζοντας τάβλι μαζί του ή απλά συζητώντας για θέματα που σε ενδιαφέρουν. Μπορείς να συμμετάσχεις σε μια εκδήλωση μιας εθελοντικής οργάνωσης. Μπορείς να οργανώσεις μια μικρή εκδήλωση με φίλους σου και να χαρίσεις τα έσοδα από την εκδήλωση σου σε μια εθελοντική οργάνωση που επιθυμείς.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα εθελοντικής προσφοράς. Μπορείς να επικοινωνήσεις με το Σώμα Εθελοντών στην επαρχία σου για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες, για να οργανώσεις ή να συμμετάσχεις σε ένα από τα πιο πάνω παραδείγματα ή ακόμη και να υποβάλεις τις δικές σου εισηγήσεις για εθελοντικές δραστηριότητες.

Μέσα από αυτή τη μοναδική εμπειρία του εθελοντισμού έχεις την ευκαιρία να βοηθήσεις συνανθρώπους σου, να γνωρίσεις νέα άτομα, να αποκτήσεις νέες εμπειρίες, νέες δεξιότητες και ικανότητες και να εμπλουτίσεις ακόμη και το βιογραφικό σου σημείωμα.

Μην χάσεις αυτή τη ανεπανάληπτη εμπειρία του εθελοντισμού. Κάνε τη διαφορά αυτό το καλοκαίρι και δώσε χαρά σε συνανθρώπους σου που σε έχουν ανάγκη.

Τηλέφωνα επικοινωνίας Σωμάτων Εθελοντών:

Λευκωσία 22512602,
Λεμεσός 25737761,
Λάρνακα 24650525,
Αμμόχωστος 99124521,
Πάφος 26953725,
Κερύνεια 97743185

Διαδικτυακή Πύλη Εθελοντισμού: www.ethelontis.net



campuscy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...