Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Σήμερα στην Κύπρο οι εμπειρογνώμονες για Δημόσιο - Δήμους

Στην Κύπρο είναι σήμερα και οι εμπειρογνώμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Διεθνή Τράπεζα για να συζητήσουν τους όρους εντολής του συμβολαίου, που θα υπογραφεί για τη διενέργεια μελετών για την προώθηση της μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας και την αναδιοργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βάσει προνοιών του μνημονίου.
Η Επίτροπος Μεταρρύθμισης Δημόσιας Υπηρεσίας Εμμανουέλα Λαμπριανίδου δήλωσε στη «Σημερινή» ότι «συνεχίζονται οι προσπάθειες συνομολόγησης συμβολαίου για τις μελέτες που θα διεξαχθούν από κοινού με τη Διεθνή Τράπεζα και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως και κατάρτιση του σχεδίου δράσης της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης».

Όπως ανέφερε η κ. Λαμπριανίδου, οι εμπειρογνώμονες του Ηνωμένου Βασιλείου θα αναλάβουν τα Υπουργεία Υγείας, Παιδείας και Γεωργίας, ενώ αυτοί της Διεθνούς Τράπεζας τούς Δήμους. Παράλληλα, από κοινού θα αναλάβουν τα οριζόντια θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις για την προώθηση της μεταρρύθμισης θα λαμβάνονται κατά τη διάρκεια των μελετών και όχι μετά την ολοκλήρωσή τους, αφού η όλη διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2014. «Οι εμπειρογνώμονες θα συλλέγουν συνεχώς στοιχεία από υπουργεία και δήμους», είπε, και πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε επίπεδο Υπουργών και Επιτροπής Παρακολούθησης, της οποίας προεδρεύει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, η Επίτροπος Μεταρρύθμισης Δημόσιας Υπηρεσίας και εκπρόσωποι της Τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...