Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

14 χρόνια φυλακή στον Ελληνοκύπριο που βίασε τον 9χρονο Παλαιστίνιο στη Λάρνακα


Το μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, στη συνεδρία της 18ης Ιουνίου, 2013, επέβαλε σε 37χρονο από τη Λάρνακα, ποινή φυλάκισης 14 ετών, αφού τον βρήκε ένοχο, μετά από δική του παραδοχή, στην Κατηγορία της παράνομης συνουσίας με 9χρονο αγόρι, αδίκημα που διαπράχθηκε την 1η Αυγούστου, 2012.

Με βάση τα γεγονότα, όπως εκτέθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ο Κατηγορούμενος αφού ξεγέλασε το παιδί και το ανέβασε στη μοτοσυκλέτα του για να το πάρει, δήθεν, βόλτα να δει τον σκύλο του, το οδήγησε διά της βίας σε ταράτσα πολυκατοικίας, όπου ήρθε σε παράνομη συνουσία μαζί του.

Στην απόφασή του, το Κακουργιοδικείο εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την ανησυχία του για τον τρόπο που έδρασε ο Κατηγορούμενος, ο οποίος, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανώμαλες διαστροφικές ορέξεις του, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει βία εις βάρος ενός 9χρονου ανυπεράσπιστου αγοριού, το οποίο κλαίγοντας τον εκλιπαρούσε να το αφήσει να φύγει.

Στην επιμέτρηση της ποινής, το Δικαστήριο έλαβε υπόψη τις ιδιάζουσες προσωπικές συνθήκες του Κατηγορουμένου και τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει. Έλαβε περαιτέρω υπόψη την παραδοχή του, η οποία απέβη προς όφελος του θύματος, αφού δεν χρειάστηκε να καταθέσει στο Δικαστήριο, βιώνοντας με τον τρόπο αυτό ξανά την τραυματική του εμπειρία.

Σημείωσε, ωστόσο, πως η προηγούμενη καταδίκη του Κατηγορουμένου σε συντρέχουσες ποινές φυλάκισης 15 και 5 ετών, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και απόπειρας βιασμού, περιόρισε τα περιθώρια επιείκειας που, άλλως πως, θα μπορούσε να είχε επιδειχθεί στον Κατηγορούμενο.

Καταλήγοντας, το Κακουργιοδικείο επεσήμανε πως, λόγω της σοβαρότητας του αδικήματος και των συνθηκών διάπραξής του, αλλά και λόγω της πολύ μικρής ηλικίας του θύματος, η αρμόζουσα ποινή θα πρέπει να είναι αυστηρή και να έχει το στοιχείο της αποτροπής, στέλνοντας το μήνυμα σε κάθε επίδοξο παραβάτη πως η σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή, κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις.



alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...