Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Δικαιώθηκε από το Ανώτατο ο αντιστράτηγος Σάββας Αργυρού

Άκυρη η απόλυση του πρώην υπαρχηγού της Ε.Φ. γιατί δεν του δόθηκε το δικαίωμα απάντησης


Η παύση του αντιστράτηγου Σ. Αργυρού κρίθηκε άκυρη από το Ανώτατο διότι δεν του δόθηκε το δικαίωμα απάντησης.
Αποδεκτή έκανε το Ανώτατο Δικαστήριο την προσφυγή του πρώην υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγου Σάββα Αργυρού εναντίον του Υπουργικού Συμβουλίου, για τον τερματισμό του διορισμού του, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα της 11ης Ιουλίου, στη Ναυτική Βάση στο Μαρί.

Η απόφαση για τερματισμό των καθηκόντων του Σάββα Αργυρού ως υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς ελήφθη από το Υπουργικό Συμβούλιο επί προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια στις 10 Αυγούστου 2011, «για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή του αντιστράτηγου με το σκεπτικό ότι δεν του παρασχέθηκε το δικαίωμα ακρόασης για να υπερασπιστεί εαυτόν. Ο ανώτατος δικαστής Νικολάτος απεφάνθη επίσης ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την παύση του αντιστράτηγου από τα καθήκοντα του υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς με απλή επίκληση λόγων «δημοσίου συμφέροντος» χωρίς να υπάρχει επαρκής συγκεκριμενοποίηση και εξειδίκευση του δημοσίου συμφέροντος, όπως απαιτείται από τη νομολογία, και επομένως η προσβαλλόμενη απόφαση της 10ης Αυγούστου 2011 υπόκειται σε ακύρωση και γι’ αυτό το λόγο».

Ο δικαστής σημειώνει επίσης ότι «ο αντιστράτηγος Αργυρού στερήθηκε τη θέση και την εργασία του πολύ πριν την κανονική αφυπηρέτησή του. Δικηγόρος του Σ. Αργυρού ήταν ο Ανδρέας Αγγελίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...