Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ικανοποιημένος ο Νικόλας για τις τροποποιήσεις στο νέο νομοσχέδιο

Λευκωσία: Ικανοποιημένο δηλώνει, δια του Προέδρου του, Νικόλα Παπαδόπουλου, το Δημοκρατικό Κόμμα, για την αποδοχή από το Υπουργικό Συμβούλιο των περισσοτέρων και σημαντικότερων τροπολογιών που κατέθεσε χθες βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, για το νομοσχέδιο περί αποκρατικοποιήσεων δημόσιων οργανισμών.
Σε δηλώσεις του, μετά την έκτακτη κοινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Γραμματείας του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε ικανοποίηση για το ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποδέχθηκε τις περισσότερες και σημαντικότερες από τις τροπολογίες του κόμματος, "γεγονός που επιτρέπει την έγκριση του νομοσχεδίου", είπε. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξαν διαφωνίες κατά τη σημερινή κοινή συνεδρία και τα όσα δηλώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ ως απόφαση για έγκριση του νέου νομοσχεδίου περί αποκρατικοποιήσεων, το οποίο θα συζητηθεί, παρόντων του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, σε έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών την προσεχή Τρίτη το πρωί και θα τεθεί προς ψηφοφορία το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον αισθάνονται "δικαιωμένοι" από την εξέλιξη αυτή, της ενσωμάτωσης δηλαδή των τροπολογιών του κόμματος στο νέο κείμενο του νομοσχεδίου περί αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι εκφράζουν "ικανοποίηση για το ότι οι περισσότερες και σημαντικότερες τροπολογίες του ΔΗΚΟ έχουν περιληφθεί στο νέο νομοσχέδιο, κάτι", πρόσθεσε, "που μας επιτρέπει να το εγκρίνουμε". "Εάν όλα αυτά γινόντουσαν χθες", συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος, "δεν θα ήμαστε σήμερα εδώ". Ερωτηθείς εάν θεωρεί ή αν έχει κάποια ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών πως και ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα είναι σύμφωνος με την ενσωμάτωση των τροπολογιών στο νέο νομοσχέδιο για να το υπερψηφίσει, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ δήλωσε ότι δεν μπορεί να ομιλήσει εκ μέρους του ΔΗΣΥ και ότι δεν είχε οποιαδήποτε ενημέρωση από το Υπουργείο Οικονομικών. 
"Το Δημοκρατικό Κόμμα, με τη στάση των Βουλευτών του", είπε ο κ. Παπαδόπουλος, "έστειλε χθες ξεκάθαρο μήνυμα, ότι οφείλουμε να είμαστε συνεπείς και πειστικοί σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας μας και, την ίδια στιγμή, οφείλουμε όλοι, με πρώτη την Κυβέρνηση, να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι επιθυμούμε τη συναίνεση και τη συνεργασία, κάτι το οποίο δεν έπραξαν τα άλλα κόμματα χθες στη Βουλή". 
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, "η άρνηση των άλλων κομμάτων να αποδεχθούν τις τροπολογίες που κατέθεσε το Δημοκρατικό Κόμμα, παρά τη θετική στάση του Υπουργού Οικονομικών, δεν επέτρεψε την έγκριση του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών". "Όσοι επιχειρούν να πλήξουν το Δημοκρατικό Κόμμα, με πρόσχημα την κατά συνείδηση στάση των Βουλευτών του, μετά την αιφνιδιαστική ασυνεννοησία της Κυβέρνησης και του Δημοκρατικού Συναγερμού και την απόρριψη από τον Δημοκρατικό Συναγερμό των τροπολογιών μας", είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, "στοχεύουν στο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...