Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προς τραπεζικούς υπαλλήλους: Μην κάνετε απεργίες

Έκκληση να μην υπάρξουν απεργίες από τραπεζικούς υπαλλήλους σε σχέση με τις περικοπές που αποφάσισε η κυβέρνηση, απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος

Έκκληση να μην υπάρξουν απεργίες από τραπεζικούς υπαλλήλους σε σχέση με τις περικοπές που αποφάσισε η Κυβέρνηση, απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Η Εκκλησία της Κύπρου είναι μεγαλομέτοχος τόσο της Τράπεζας Κύπρου όσο και της Ελληνικής Τράπεζας.

Όπως είπε ο Κύπριος Αρχιεπίσκοπος, «δεν χρειάζονται απεργίες γιατί θέλουν να κόψουν από κάποιους τραπεζικούς ένα ελάχιστο ποσό από τον παχυλό, μπορώ να πω, μισθό τους».

«Οφείλουμε να προσγειωθούμε, να καταλάβουμε ότι εδώ υπάρχει κόσμος που πεινά», είπε, σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε απεργία φέρνει τεραστίων διαστάσεων ζημιά σε όλους, στον τόπο αλλά και σε όλους μας.

Σχολιάζοντας την κάθοδο της Τρόικας, είπε ότι «Μπορούμε να ξεφύγουμε και από την Τρόικα, άμα είμαστε σωστοί και δεν είμεθα υποχείριοι της Τρόικας. Κύριοι του τόπου μας είμαστε εμείς, η Τρόικα μας παρακολουθεί».

«Αυτά που λέει η Τρόικα δεν είναι Ευαγγέλιο. Δεν με ανησυχεί καθόλου η Τρόικα», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς σχετικά με όσους χρωστούν μεγάλα ποσά στην τράπεζα και δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι οφείλουν και αυτοί - αν έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό - να τα φέρουν πίσω να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ ζήτησε από την τράπεζα να τους δώσει περισσότερο χρόνο.

Πρόσθεσε ότι αν έχουν χρήματα και δεν τα δίνουν, τότε πρέπει να τους δημεύσουν και να τους πουλήσουν την περιουσία. Ωστόσο, είπε για έναν σωστό επιχειρηματία που έχει δυσκολίες, οφείλουν οι τράπεζες να του δώσουν χρόνο έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Αναφορικά με τα όσα εξήγγειλε για ένα μεγάλο δάνειο που θα έπαιρνε η Αρχιεπισκοπή, ο Κύπρου Χρυσόστομος ανέφερε «όταν θα είμαστε εις θέση να το πούμε θα το πούμε».

Στις δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε επίσης από τους δημοσίους υπαλλήλους να γίνουν πρακτικοί και να εξυπηρετούν τον κόσμο. «Πληρώνονται, πρέπει να εργάζονται», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...