Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Με παρέμβαση Αναστασιάδη η πώληση της Τράπεζας Κύπρου στην Ουκρανία

Μεσολάβησε στον Ουκρανό ομόλογό του, Γιανουκόβιτς και πραγματοποίησε αλλεπάλληλα διαβήματα για να λυθεί το πρόβλημα με τα ουκρανικά δικαστήρια


Ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε πως υπήρξε προσωπική παρέμβαση του Προέδρου της Kυπριακής Δημοκρατίας προς τον Ουκρανό ομόλογό του και αλλεπάλληλα διαβήματα για να λυθεί το πρόβλημα με τα ουκρανικά δικαστήρια, αναφορικά με το πάγωμα στοιχείων, πριν μπορέσει να προχωρήσει η εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου στην Ουκρανία.


Συμπλήρωσε ότι "εδώ και ένα χρόνο μας ταλάνιζε μια, κατά την άποψή μας, αυθαίρετη απόφαση των ουκρανικών δικαστηρίων, τα οποία κατ` εμάς δεν είχαν δικαιοδοσία για να αποφασίσουν προς όφελος κάποιων το πάγωμα των στοιχείων της Τράπεζας Κύπρου, του αποθεματικού της" που όπως ανέφερε, αφορούσε τόσο την Λαϊκή Τράπεζα, όσο και την Τράπεζα Κύπρου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου είπε ότι οι παραπονούμενοι στα ουκρανικά δικαστήρια υποστήριξαν ότι είχαν υποστεί κούρεμα των καταθέσεων.

Αυτό το πρόβλημα τελικά λύθηκε μετά από αλλεπάλληλα και επανειλημμένα διαβήματα, κάτι που επέτρεψε στην τράπεζα να προχωρήσει στην ιδιωτική συμφωνία που συνήψε.
Συμπλήρωσε ότι για το θέμα έγιναν "προσπάθειες μηνών, απο το καλοκαίρι μέχρι τώρα".

"Υπήρχαν πολλές αυθαίρετες αποφάσεις, τελικά το θέμα έχει αισίως λυθεί" είπε ο κ. Κασουλίδης.
Ερωτηθείς αν υπήρξε προσωπική παρέμβαση το Προέδρου Αναστασιάδη, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι υπήρξε και προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο Γιανούκοβιτς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...