Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ομήρου: Nα διαφυλάξουμε τις σχέσεις Ρωσίας-Κύπρου

Ως Κυπριακή Δημοκρατία οφείλουμε να ακολουθήσουμε πολιτική αρχών του διεθνούς δικαίου και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διακινδυνέψουμε τις άριστες σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας μαζί με τη Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωσε από την Πάφο ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου , αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση.
Ο κ. Ομήρου πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υποστηρίξουμε την κυριαρχία , την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας , χωρίς ωστόσο την ίδια στιγμή , όπως είπε να παραγνωρίσουμε και να αγνοούμε τις υπονομευτικές προσπάθειες που υπήρξαν για την ανατροπή της κυβέρνησης του Κιέβου και των γεωπολιτικών ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή.

Η κάθε χώρα πρέπει να αξιολογεί και να υπερασπίζεται τα δικά της εθνικά συμφέροντα , είπε ο κ Ομήρου , όπως πράττουν και χώρες μέλη της Ε.Ε οι οποίες έχουν ιδιαίτερες οικονομικές σχέσεις με την Ρωσική Ομοσπονδία. Η Ρωσική Ομοσπονδία , όπως και προηγούμενα η Σοβιετική Ένωση , στάθηκε στο πλευρό του κυπριακού λαού για τερματισμό της κατοχής και για μια λύση του κυπριακού προβλήματος που να στηρίζεται στις αρχές του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, ανέφερε ο κ Ομήρου.

Από τη δεκαετία του 1960 η Σοβιετική Ένωση , ανέφερε , ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας συμπαραστάθηκε ενεργά προς την Κυπριακή Δημοκρατία , το ίδιο πράττει με συνέπεια και η Ρωσική Ομοσπονδία μέχρι σήμερα. Συνεπώς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διακινδυνέψουμε τις άριστες σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας μαζί με τη Ρωσική Ομοσπονδία, κατέληξε ο Γιαννάκης Ομήρου.

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...