Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Επιφυλάξεις Παπούλια για τις τουρκικές προθέσεις στις διαπραγματεύσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υποδέχεται το δήμαρχο της κατεχόμενης Μόρφου της Κύπρου Χαράλαμπο Πίττα στο Προεδρικό Μέγαρο

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, για τη στάση της Τουρκίας και τη συμβολή της στη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε με τις ενδοκοινοτικές διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό.


Υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον δήμαρχο της κατεχόμενης Μόρφου, Χρήστο Πίττα, ο Κάρολος Παπούλιας ανέφερε: «Δεν βλέπω ο δρόμος αυτός να ανοίγει, παρόλο ότι ελπίζουμε όλοι κάτι να γίνει, αλλά δεν μπορεί να είμαστε εκείνοι που θα δεχθούμε τις απαιτήσεις της Άγκυρας ουσιαστικά». 


Ο δήμαρχος Μόρφου, από την πλευρά του, εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την αγωνία του για τις νέες διαπραγματεύσεις ώστε να βρεθεί λύση μετά από 40 χρόνια στη διχοτόμηση του νησιού: «Βλέπουμε την άλλη πλευρά να είναι αδιάλλακτη, να είναι προκλητική. Και αυτό το πράγμα μας ανησυχεί ιδιαίτερα, όσο μας ανησυχεί βέβαια και η μη λύση του εθνικού προβλήματος, γιατί για μας η μη λύση δεν είναι λύση. Οδηγεί σίγουρα σε μια καταστροφική πορεία», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...