Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ισοβίτης για το φονικό στην Αγία Νάπα «κάρφωσε» γιάφκες τρομοκρατών


- Έσπασε και κατέρρευσε μετά την καταδίκη σε πεντάκις ισόβια ο Τάσος Τσεχιλίδης 
- Προθυμοποιήθηκε να δώσει να κατάθεση στην Αστυνομία, ενώ παράλληλα νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο των Φυλακών
- Κατονομάζει το άτομο που παρείχε σε αυτόν και τον Μαμαλικόπουλο το όπλο και τα χρήματα και τον εγκέφαλο
- Έδωσε σημαντικές πληροφορίες για κρύπτες οπλισμού απ' όπου τρομοκρατικές οργανώσεις αντλούσαν όπλα 
- Οι δύο ισοβίτες ήρθαν στα χέρια στα κρατητήρια του δικαστηρίου
- Αναμένεται να σπάσει και ο Μαμαλικόπουλος 

Σημαντικό ρόλο στην ψυχολογική κατάρρευση του Τσεχιλίδη έπαιξε και η εγκατάλειψή του από την σύντροφό του στην Ελλάδα, κάτι που οι συγκρατούμενοί του λένε ότι τον έχει οδηγήσει στα όριά του.


Με το δικαστήριο να έχει αποφανθεί ότι ο Τσεχιλίδης ήταν ο αυτουργός και ο Μαμαλικόπουλος ο εκτελεστής επιβάλλοντάς τους την ποινή των πεντάκις ισόβια το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται...

Οι δύο καταδικασθέντες, ακόμα και αν αθωόνονταν λόγω αμφιβολιών από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας θα εκδίδονταν στην Ελλάδα προκειμένου να δικαστούν για σωρεία ποινικών υποθέσεων.

Η καταδίκη των δύο Ελλαδιτών κατέστη εφικτή κυρίως λόγω της συμβολής της σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς πλάνα από κάμερες και τηλεπικοινωνιακό υλικό είναι οι βασικοί παράγοντες που "έδεσαν" την υπόθεση.

Την λύση της περίπλοκης αυτής υπόθεσης βοήθησε οπτικοακουστικό υλικό 218 βιντεοπλάνων.

Να θυμίσουμε ότι η εκδίκαση της υπόθεσης κράτησε 15 ολόκληρους μήνες μετά την έκδοση των δύο από τις ελληνικές αρχές στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην δίκη παρέστη και ο πραγματικός στόχος, ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΣΕΧΙΛΙΔΗ

Με την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης ο Τσεχιλίδης στην αρχή κατέρρευσε, αλλά εν συνεχεία επιτέθηκε στον Μαμαλικόπουλο κατηγορώντας τον για την τροπή που πήρε η δίκη και για το ότι κατέστρεψε την ζωή του. Πήγαν να πιαστούν στα χέρια, αλλά το επεισόδιο δεν έλαβε περαιτέρω έκταση, αφού επενέβησαν οι παριστάμενοι αστυνομικοί.

Τώρα οι δύο ισοβίτες κρατούνται όχι μόνο σε διαφορετικά κελιά, αλλα΄και σε διαφορετικές πτέρυγες των Κεντρικών Φυλακών.

Με την μεταγωγή Τσεχιλίδη στις Κεντρικές ο ίδιος ζήτησε από άνδρες της ΜΜΑΔ να μιλήσει για τους πάντες και τα πάντα στις αρχές. Κατά την ανάκριση που ακολούθησε από το Γ' Τμήμα του Αρχηγείου, ο Τσεχιλίδης φαίνεται να έδωσε τρανταχτά ονόματα που εμπλέκονται στην υπόθεση του πενταπλού και όχι μόνο, καθώς φέρεται να έχουν δοθεί και συγκεκριμένες πληροφορίες που αφορούν σε κρύπτες οπλισμού στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο Τσεχιλίδης μάλιστα δίνει και τον εκτελεστή Μαμαλικόπουλο ότι είναι αυτός ο οποίος τον "μύησε" στην επιχείρηση εκτέλεσης, και καθώς αυτός είχε ανάγκη των χρημάτων και λαμβάνοντας υπ' όψιν τις διαβεβαιώσεις Μαμαλικόπολου ότι όλα θα πάνε καλά πείστηκε να συμμετάσχει.

Με την κατάθεση Τσεχιλίδη ξετυλίγεται και το κουβάρι δύο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ελλάδα, η μια αφορά στην εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, ενώ εξετάζεται και η σχέση Μαμαλικόπουλο με πρόσωπα που σχετίζονται με την δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Η κάκιστη ψυχολογική κατάσταση του Τσεχιλίδη είναι πάντως αυτή που κίνησε τα νήματα των εξελίξεων και των αποκαλύψεων, αφού φαίνεται πως όλοι τον είχαν πλέον εγκαταλείψει, ακόμα και η σύντροφός του, η οποία στα αρχικά στάδια τον στήριζε ενεργά, αλλά στην συνέχεια του ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει έτσι και ότι επρόκειτο να κάνει την δική της ζωή πλέον. Συγκρατούμενοι του Τσεχιλίδη αναφέρουν ότι δεν είχε χρήματα ούτε για τα τσιγάρα στην καντίνα της φυλακής.

Επίσης πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν ότι ο Τσεχιλίδης δίνει εικόνα ανθρώπου που τα έχει χαμένα, καθώς δεν είναι λίγοι που το ακούν να αναφέρεται σε αθώωσή του και για το ότι θα γυρίσει στην Ελλάδα για να τα ξαναβρεί με την σύντροφό του, μη κατανοώντας ότι εκτίει ποινή πεντάκις ισόβια...

Οι αρχές αναμένουν πλέον ότι είναι θέμα χρόνου να σπάσει και ο Μαμαλικόπουλος, αφού έχει μάθει οτι ο Τσεχιλίδης έχει ήδη μιλήσει στις αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...