Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΗΠΑ-Κυπριακό: Χαιρετίζουν τις επισκέψεις των διαπραγματευτών σε Άγκυρα και Αθήνα

Σύμφωνα με την Μαρί Χαρφ, αναπληρώτρια εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «αυτές οι άνευ προηγουμένου επισκέψεις αποτελούν άλλο ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς κυπριακής διευθέτησης»


Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τη συμφωνία για επισκέψεις του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή στην 'Αγκυρα και του Τουρκοκύπριου στην Αθήνα, στις 27 Φεβρουαρίου.


Σύμφωνα με την Μαρί Χαρφ, αναπληρώτρια εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «αυτές οι άνευ προηγουμένου επισκέψεις, μετά τη συμφωνία σχετικά με την κοινή δήλωση και την επανάληψη των διαπραγματεύσεων την περασμένη εβδομάδα, αποτελούν άλλο ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς κυπριακής διευθέτησης».

Η κα Χαρφ πρόσθεσε επίσης ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να προτρέπουν όλα τα μέρη «να αδράξουν αυτήν την ιστορική ευκαιρία» και να επιτύχουν «πραγματική και ουσιαστική πρόοδο» προς την επανένωση του νησιού ως διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την πλήρη υποστήριξή τους στην κυπριακής ιδιοκτησίας διαδικασία, υπό την αιγίδα της αποστολής καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...