Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Σαμαράς: Το Κυπριακό, προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής

Το Κυπριακό αποτελεί το κορυφαίο εθνικό θέμα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις και το ενδεχόμενο έναρξης εκ νέου των διαπραγματεύσεων.



"Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία", ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς και σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση με το Νίκο Αναστασιάδη έγινε μια ενδελεχής συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ειδικότερα για το ζήτημα της επανεκκίνσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
 
Μετά τη χθεσινή σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Νίκος Αναστασιάδης σχολίασε ότι το κείμενο του προσχεδίου του κοινού ανακοινωθέντος για την έναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό «ικανοποιεί την ελληνοκυπριακή πλευρά».
 
«Υπάρχουν σοβαρές προοπτικές για ένα ουσιαστικό κοινό ανακοινωθέν που ικανοποιεί τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού και θα οδηγήσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων όχι για χάρη των διαπραγματεύσεων» τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ανακοίνωσε ότι μετά την επιστροφή του από την Αθήνα, θα απευθυνθεί στον κυπριακό λαό για να τον ενημερώσει σε βάθος για το αληθές, όπως είπε, περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος.

Σε νεότερη ανακοίνωση της τουρκοκυπριακής πλευράς, εξάλλου, αναφέρεται ότι τελεί εν αναμονή της ελληνοκυπριακής, για να ξεκινήσουν το συντομότερο οι διαπραγματεύσεις. Το "πράσινο φως" από τις δύο πλευρές αναμένει και ο ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...