Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αναθεώρηση του συστήματος εισαγωγής ασθενών στα Νοσοκομεία

Ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης δήλωσε σήμερα ότι θα αναδιοργανωθεί το σύστημα εισαγωγής ασθενών για χειρουργικές ή άλλες επεμβάσεις στα Γενικά Νοσοκομεία της Κύπρου. 
 
Σε δηλώσεις ύστερα από σύσκεψη και ενημέρωση για την πορεία των εργασιών επέκτασης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας ο Υπουργός ανέφερε ότι συζητήθηκαν επίσης τα «μνημονιακά που αφορούν τους γιατρούς και τους ανακοίνωσα την διαφοροποίηση των δεσμεύσεων μέσω του μνημονίου που σχετίζονται με την επέκταση του ωραρίου της λειτουργίας του Νοσοκομείου ακόμα και τη μη κατάργηση της αποζημίωσης της υπερωριακής εργασίας».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «είμαστε σε ένα καλό δρόμο και ελπίζω ότι θα δείξουμε περισσότερα στοιχεία ανάκαμψης όσον αφορά τα της υγείας». Κληθείς να σχολιάσει το θέμα που προέκυψε με την εισαγωγή ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας κατά το Σαββατοκύριακο, ο Υπουργός ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Νοσοκομείου και ενημερώθηκε για το θέμα. «Παρατηρήθηκε μια καθυστέρηση στην εισαγωγή περίπου 25 ασθενών που έχριζαν νοσηλείας και έγιναν τέτοιες διευθετήσεις για να γίνει η εισαγωγή τους» είπε και πρόσθεσε πως «διαπιστώνω κάποια ανεπάρκεια των υπηρεσιών μας. Φαίνεται ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η εισαγωγή για την επόμενη εβδομάδα των χειρουργικών ή άλλων  επεμβάσεων δεν είναι ο σωστός» σημείωσε. Ανέφερε ακόμα ότι δεν μπορεί ο ασθενής να μεταβαίνει στο Νοσοκομείο από την Πέμπτη και να παραμένει στο δωμάτιο μέχρι την Δευτέρα και λόγω του φόρτου εργασίας, λόγω των πολλαπλών τροχαίων να αναβάλλονται τα χειρουργεία με αποτέλεσμα ο ασθενής να παραμένει στο νοσηλευτήριο για μια εβδομάδα. Ο Υπουργός Υγείας είπε πως «αυτό το σύστημα θα πρέπει να το αναθεωρήσουμε και ήδη έχω δώσει εντολή στον Διευθυντή των Ιατρικών Υπηρεσιών και στον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή να συναντηθούν για να δούμε πως αναδιοργανωνόμαστε». -

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...