Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Κυπριακό: Διευκρινίσεις της Ουάσινγκτον για τις δηλώσεις Κέρι

«Προφανώς είναι ένα θέμα στο οποίοι είμαστε αναμειγμένοι. Η θέση μας δεν άλλαξε. Αλλά δεν υπάρχει σε εξέλιξη μία νέα διαδικασία ή σύστημα που δεν γνωρίζετε»

Ημέρα "διεκρινίσεων" για το Κυπριακό η σημερινή. Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπ. εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι για δράση σε όλα τα επίπεδα από την αμερικανική διπλωματία σε σχέση με το Κυπριακό, ανέφερε: «Δεν θα ήθελα εσείς ή οποιοσδήποτε να αναγνώσει κάτι παραπάνω απ’ ό,τι (ο κ. Κέρυ) δήλωσε. Προφανώς είναι ένα θέμα στο οποίοι είμαστε αναμειγμένοι. Η θέση μας δεν άλλαξε. Αλλά δεν πρόσφερε ένδειξη ότι υπάρχει σε εξέλιξη μία νέα διαδικασία ή σύστημα που δεν γνωρίζετε».

Επίσης η εκπρόσωπος του Γ.Γ του ΟΗΕ μετά το διάβημα που έκανε η Κύπρος για δηλώσεις του Μπαν Κι Μουν απέδωσε τον θόρυβο σε "παρεξήγηση" και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στο πλήρες κείμενο των δηλώσεων του κ. Μουν.

Ο κ. Μπαν Κι Μουν είχε ισχυριστεί ότι οι συνομιλίες στο Κυπριακό διακόπηκαν λόγω των εκλογών στην "ελληνοκυπριακή κοινότητα". Η Λευκωσία υπέδειξε ότι οι εκλογές αφορούσαν τη Κυπριακή Δημοκρατία που είναι χώρα μέλος του ΟΗΕ και ότι οι συνομιλίες διεκόπησαν γιατί η τουρκική πλευρά αρνήθηκε να συνομιλήσει με τη Λευκωσία κατά τη περίοδο που η Κύπρος ασκούσε τη προεδρία του Ευρωπαίκού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...