Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΣΥΞΕ: Δεν βοηθούν τον τουρισμό οι απεργίες

Οι δυσάρεστες εικόνες που μετέδωσαν τα ΜΜΕ από τις κινητοποιήσεις του προσωπικού της Αρχής Ηλεκτρισμού στη Βουλή και οι συχνές διακοπές στην παροχή ουσιωδών υπηρεσιών «δεν συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια για αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας» αναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) σε ανακοίνωσή του.

Προσθέτει ότι «η οικονομία της Κύπρου, παρά την ανθεκτικότητα και τις θετικές ενδείξεις που παρουσιάζει, εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια οριακή κατάσταση η οποία δεν επιδέχεται λάθη, ακραίες συμπεριφορές και δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων».


Ο ΠΑΣΥΞΕ αναφέρει ότι «η τουριστική και ξενοδοχειακή μας βιομηχανία έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη για επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας, ωστόσο, προϋπόθεση επιτυχίας αυτής της προσπάθειας αποτελεί η προβολή στο εξωτερικό θετικών εικόνων και μηνυμάτων και η διατήρηση συνθηκών ασφάλειας, ηρεμίας και σταθερότητας». Προσθέτει ότι «το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία είναι σεβαστό, η συνέχιση, όμως, και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων και η επίδειξη ακραίων συμπεριφορών, πλήττουν τις προσπάθειες για ανάκτηση της αξιοπιστίας μας και αποκατάσταση της εικόνας μας ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού». Τορπιλίζει, επίσης, «το μόνο ίσως τομέα του τόπου που, αποδεδειγμένα, μπορεί να εκπέμπει αισιοδοξία, προς όφελος της οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου», αναφέρουν οι Ξενοδόχοι. Καταλήγοντας, ο ΠΑΣΥΞΕ καλεί τον καθένα «να αναλάβει τις ευθύνες του και ανάλογα ας ενεργήσει, θέτοντας πάνω απ’ όλα το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδας μας».

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...