Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Μαρίνα και λιμάνι Λάρνακας: Μετά τον Απρίλη οι εξελίξεις

Κατάσταση αναμονής μέχρι το τέλος Μαρτίου ήταν το αποτέλεσμα της έκτακτης συνεδρίας της Εκτελεστικής Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, για το θέμα που αφορά το λιμάνι και την μαρίνα για την πόλη της Λάρνακας.

Υπό την προεδρία του Προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης κ. Ανδρέα Λουρουτζιάτη, Δημάρχου Λάρνακας, τα 30 παριστάμενα μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής συμφώνησαν να περιμένουν μέχρι το τέλος Μαρτίου που εκπνέει η προθεσμία για την εξεύρεση χρηματοδότη για την ανακατασκευή, αναβάθμιση και αξιοποίηση με μεγαλεπήβολο σχεδιασμό και ενοποίηση του Λιμανιού και της Μαρίνας της Λάρνακας.

Ο Ανδρέας Λουρουτζιάτης προχώρησε σε μια λεπτομερή ανάλυση των μέχρι στιγμής δεδομένων για την αναγκαία εξεύρεση χρηματοδότης της Α' φάσης κατά 170 εκατομμύρια Ευρώ ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να αρχίσουν οι σχεδιασμοί και για τις υπόλοιπες φάσεις που θα προνοούν δαπάνες 500-600 εκατομμυρίων Ευρώ.

Η ολομέλεια ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται, μετά από σειρά δημοσιευμάτων στο εγχώριο τύπο και τις αμφιβολίες που έχουν δημιουργηθεί από αυτά για την εφαρμογή του Σχεδίου «Λιμάνι- Μαρίνα Λάρνακας». Το μόνο που αποφασίσθηκε ήταν να επανέλθει η Ολομέλεια στις 15 Φεβρουαρίου 2014 για να πληροφορηθεί τις θέσεις της Κοινοπραξίας «Ζήνων» που θα αναλάβει το μεγαλεπήβολο αναπτυξιακό έργο της Λάρνακας.

alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...