Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

«Ο Ερντογάν... πουλάει το Κυπριακό», λέει τούρκος βουλευτής

Κατηγόρησε τον τούρκο πρωθυπουργό ότι επέλεξε να προωθήσει τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό σε μια περίοδο που αναζητεί να βρει στο εξωτερικό την αξιοπιστία που έχασε στο εσωτερικό

Τον Ερντογάν επέκρινε ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Αϊτούν Τσιράι, αναφέροντας ότι «θυσιάζει» την Κύπρο για να επιμηκύνει τον πολιτικό του βίο.

Μιλώντας στην ολομέλεια της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ο κ. Τσιράι κατηγόρησε τον τούρκο πρωθυπουργό ότι επέλεξε να προωθήσει τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό σε μια περίοδο που αναζητεί να βρει στο εξωτερικό την αξιοπιστία που έχασε στο εσωτερικό. Τον κατηγόρησε επίσης ότι απέκρυψε από την τουρκική εθνοσυνέλευση τις διαπραγματεύσεις για το κοινό ανακοινωθέν.

"Οι Δυτικοί θέλουν να κάνουν τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό με τον (Τούρκο) Πρωθυπουργό τον οποίο έχουν πάρει ως όμηρό τους και τον Υπουργό των Εξωτερικών του", δήλωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) θα κλείσει τα μάτια στην πραγματοποίηση τη ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα υπό την ομπρέλα της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...