Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Το ΚΕΒΕ θέτει θέμα πλήρους λειτουργίας των λιμανιών με διάταγμα

Αν χρειαστεί θα πρέπει να εκδοθεί διάταγμα για την πλήρη λειτουργία των λιμανιών, δήλωσε ο ΓΓ του ΚΕΒΕ, Μάριος Τσιακκής αναφορικά με την αποχή από την υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων της Αρχής Λιμένων στα λιμάνια, αναφέροντας ότι δεν μπορεί κάποιοι να γονατίζουν την οικονομία τη στιγμή που κάποιοι προσπαθούν να την ανορθώσουν. 

 
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο παρουσίασης έρευνας του CIPA, ο κ. Τσιακκής είπε ότι είναι λυπηρό να συνεχίζεται η αποχή των εργαζομένων από υπερωριακές εργασίες στα λιμάνια, καθώς αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην οικονομία.
 
 «Τα πλοία που θα μείνουν μέσα στο λιμάνι και δεν θα τελειώσει η εκφόρτωση, σημαίνει ότι θα μείνουν όλο το Σαββατοκύριακο μέσα και τούτο συνεπάγεται και τεράστιο κόστος και για τα πλοία τα ίδια αλλά και για τους εμπορευόμενους που εξυπηρετούνται από αυτά τα πλοία», είπε, σημειώνοντας ότι υπάρχουν μέσα στα πλοία και ευαίσθητα προϊόντα τα οποία μπορεί να κινδυνεύουν να χαλάσουν. Ο κ. Τσιακκής ανέφερε ότι με τη συνεχιζόμενοι αποχή από την υπερωριακή απασχόληση και τις καθυστερήσεις που συνεπάγεται ως Κύπρος παραμένουμε εκτεθειμένοι με τους προμηθευτές ή τους πελάτες μας στο εξωτερικό, ενώ οι πλοιοκτήτριες εταιρείες διαμαρτύρονται ότι δημιουργείται τεράστιο κόστος. «Είναι αλυσιδωτές οι επιπτώσεις σε μια περίοδο που η χώρα μαστίζεται από προβλήματα, υπάρχουν 70 χιλιάδες άνεργοι, προσπαθούμε με κάθε τρόπο όλοι οι φορείς να αναζωογονήσουμε την οικονομία και κάποιοι άνθρωποι επιμένοντας, κατά την άποψή μας, σε παράλογα αιτήματα, γονατίζουν αυτή την οικονομία τη στιγμή που κάποιοι άλλοι προσπαθούν να την ανορθώσουν», είπε. Ερωτηθείς αν το ΚΕΒΕ έχει προβεί σε κάποιες παραστάσεις για το θέμα, ο κ. Τσιακκής ανέφερε ότι έχει αποταθεί στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και θα μιλήσει και με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων. «Πρέπει να παρθούν αποφάσεις κάτω από το Νόμο Περί Ουσιωδών Υπηρεσιών και να λειτουργήσουν τα λιμάνια, γιατί δεν μπορεί αυτή η κατάσταση να συνεχίζεται», είπε. Ερωτηθείς αν θα πρέπει να εκδοθεί διάταγμα, ο κ. Τσιακκής απάντησε θετικά. «Αν χρειαστεί ναι, με διάταγμα. Η χώρα πρέπει να λειτουργήσει, αν κάποιοι θέλουν να κάνουν απεργία, η οποία είναι σεβαστή, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μπλοκάρουν ολόκληρη τη χώρα», κατέληξε.
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...