Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΚΚΕ: «Το σχέδιο κοινού ανακοινωθέντος Αναστασιάδη - Ερογλου φέρνει τη σφραγίδα ΗΠΑ και ΕΕ»

«Το σχέδιο κοινής ανακοίνωσης Αναστασιάδη - Έρογλου για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, που δημοσιεύθηκε στον Τύπο, προκαλεί έντονες ανησυχίες», επισημαίνει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.


«Το σχέδιο αναφέρεται σε δύο “συνιστώντα κράτη”, σύμφωνα με το πνεύμα του σχεδίου Ανάν, που καταψήφισε ο κυπριακός λαός. 


»Φέρνει τη σφραγίδα των παρεμβάσεων των ΗΠΑ και της ΕΕ, είναι διαμορφωμένο στη βάση της συνομοσπονδιακής, διχοτομικής λύσης, που νομιμοποιεί την εισβολή της Τουρκίας το 1974 και την κατοχή στο βόρειο τμήμα του νησιού», αναφέρει το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας πως «οι ισχυρισμοί ότι μπορεί να δοθεί δίκαιη λύση στο Κυπριακό, με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποδείχθηκαν επικίνδυνοι και ο κυπριακός λαός έχει συμφέρον να αντιταχθεί στην ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία και τους σχεδιασμούς της».

«Το ΚΚΕ καταδίκασε το σχέδιο Ανάν, στήριξε και στηρίζει την πάλη του κυπριακού λαού για δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος, προς όφελος όλων των εργαζομένων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...