Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

H επίσκεψη του Καμμένου στη Κύπρο

Έληξε σήμερα η διήμερη επίσκεψη στη Κύπρο, του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου, που σκοπό είχε... τη διαβούλευση με τα κόμματα και τις πολιτικές εκείνες προσωπικότητες της Μεγαλονήσου, που διαφωνούν με την Κοινή Διακήρυξη.

Ανάμεσα στους συνομιλητές του ήταν ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο Πρόεδρος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιώργος Λιλλήκας και ο ιστορικός ηγέτης Βάσος Λυσσαρίδης.


Τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνόδευαν ο Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος, Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου πρέσβης ε.τ. Ελευθέριος Καραγιάννης, ο Διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου Γιάννης Γιαννέλης και η Πρόεδρος της Νεολαίας του Κινήματος Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Σε δηλώσεις του στα κυπριακά ΜΜΕ, ο Πάνος Καμμένος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που καλείται ένας λαός να συμφωνήσει να καταργηθεί το κράτος του!

Με το Κοινή Διακήρυξη, δεν διασφαλίζεται η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δημιουργείται ένα μόρφωμα συνεταιρικά με τους κατακτητές του νησιού.

Η Κοινή Διακήρυξη οδηγεί μεταξύ άλλων σε απαράδεκτη Συνομοσπονδία, στην τριχοτόμηση του νησιού και σε συνδιαχείρηση και με την Τουρκία, των αποθεμάτων του φυσικού αερίου.

Οι Έλληνες πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν τα έθνη παίρνουν αποφάσεις, είναι αποφάσεις που δεν γυρνούν πίσω.

Με την οικονομική - ανθρωπιστική κρίση και τα μνημόνια σε εξέλιξη, είναι η χειρότερη στιγμή για διαπραγματεύσεις στα εθνικά θέματα.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητήσαμε να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, για να συμφωνήσουμε σε μία κοινή εθνική γραμμή τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Δυστυχώς, το αρνήθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μετά από αυτή την πρωτοφανή άρνηση του Πρωθυπουργού, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητήσαμε την διεξαγωγή προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για αυτά τα εθνικά μας θέματα.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, σε συνεργασία με τα κόμματα και εκείνες τις προσωπικότητες της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας, που λένε ΟΧΙ στη Κοινή Διακήρυξη, θα επιτελέσουμε την εθνική μας υποχρέωση να διαμορφώσουμε την εθνική μας θέση.

Αυτό είναι και το μήνυμά μας σε εκείνους που πέρα όλων των άλλων, ασκούν μυστική διπλωματία».

Ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που τον συνόδευε, επισκέφθηκαν επίσης την διαχωριστική γραμμή του αίσχους στο οδόφραγμα του ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ, όπως και τα ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...