Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Σκανδάλο: Ο κεντρικός τραπεζίτης που διωκόταν ποινικά, παίρνει και αποζημίωση 265.000 ευρώ!

Τα χρήματα εμβάστηκαν πριν καν υποβληθεί η παραίτηση σε τράπεζα του εξωτερικού, παρά το ότι απαγορεύεται η μεταφορά χρημάτων λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στη διακίνηση κεφαλαίων από τη Κύπρο στο εξωτερικό


Έντονες επικρίσεις έχει προκαλέσει ο τρόπος με τον οποίο αποχωρεί από τη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου ο κ. Πανίκος Δημητριάδης, ο οποίος υπέβαλλε την παραίτηση του προχθές. Παράλληλα με την παραίτηση ο Γενικός Εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι τερματίζεται η ποινική έρευνα που γινόταν εναντίον του, σε σχέση με την πλαστογραφία εγγράφων του ελεγκτικού οίκου Alvarez & Marsal. 


Αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι ότι ο κ. Πανίκος Δημητριάδης με την αποχώρηση του λαμβάνει αποζημίωση 265.000 ευρώ τα οποία εμβάστηκαν πριν καν υποβληθεί η παραίτηση σε τράπεζα του εξωτερικού, παρά το ότι απαγορεύεται η μεταφορά χρημάτων λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στη διακίνηση κεφαλαίων από τη Κύπρο στο εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Γενικός Εισαγγελέας προσπαθούν να πείσουν ότι δεν υπήρξε κανενός είδους συναλλαγή, κάτι το οποίο δυσκολεύεται να αποδεχθεί η κοινή γνώμη και τα κόμματα.

Ο κ. Πανίκος Δημητριάδης είχε διοριστεί Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου από τον Δημήτρη Χριστόφια και μετά την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη προέκυψαν σοβαρά προβλήματα στις μεταξύ τους σχέσεις. Ο κ. Αναστασιάδης προσπάθησε να απομακρύνει τον κ. Δημητριάδη από τη θέση του ερχόμενος όμως αντιμέτωπος με την Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα η οποία είχε προειδοποιήσει για την παρέμβαση σε έναν ανεξάρτητο θεσμό. Ο μόνος τρόπος απομάκρυνσης του κ. Δημητριάδη ήταν η ποινική του καταδίκη για κάποιο αδίκημα.

Πριν λίγους μήνες ξεκίνησε ποινική διερεύνηση για ετεροχρονισμένη υπογραφή εγγράφων με την εταιρεία Alvarez & Marsal κάτι που όπως όλα δείχνουν οδήγησε τον κ. Δημητριάδη σε παραίτηση ώστε να αποφύγει τη ποινική καταδίκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπ΄ξηρξε συμφωνία με τη κυβέρνηση ώστε παραιτούμενος να πάρει 265.000 ευρώ στο εξωτερικό, κάτι που δεν προβλεπόταν στο συμβόλαιο του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...