Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ταλάτ: «Οι σχέσεις Τουρκίας-Κύπρου πικραίνουν τους Τουρκοκύπριους»

O τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, συμμετείχε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα όπου αναφέρθηκε και στο φυσικό αέριο, λέγοντας είναι σωστή η εμπορική εκμετάλλευσή του μέσω της Τουρκίας


«Πράγματα που μπορούν να γίνουν στην αεροπλοϊα», χαρακτήρισε ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ την απευθείας πτήση του αεροσκάφους που μετέφερε την ομάδα της Τραπεζούντας στη Λάρνακα.O  κ. Ταλάτ πρόσθεσε ότι αυτές οι «παραξενιές» που προέρχονται από το Κυπριακό θα αρθούν με τη λύση του προβλήματος. Απέδωσε δε τη μεγάλη έκταση που πήρε το ζήτημα στην πικρία που έχουν οι Τουρκοκύπριοι. «Η Τουρκία που δεν αναγνωρίζει τη νότια Κύπρο, με αυτή τη χώρα συνεργάζεται σε επίπεδο ομάδων και αθλητισμού και κάποτε είναι στη δύσκολη θέση να απομονώσει από τις δραστηριότητες τους Τουρκοκύπριους». Όλα αυτά δείχνουν για ακόμη μία φορά, σημείωσε, ότι η λύση του Κυπριακού είναι αναγκαία.

Ο κ. Ταλάτ συμμετείχε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα όπου αναφέρθηκε και στο φυσικό αέριο, λέγοντας είναι σωστή η εμπορική εκμετάλλευσή του μέσω της Τουρκίας, αλλά αυτό το εμποδίζει η πολιτική, σημειώνοντας ότι το φυσικό αέριο δεν έχει ακόμη επιδράσει θετικά στο Κυπριακό.

Για τις συνομιλίες, έκανε έκκληση να αρχίσουν χωρίς προϋποθέσεις, λέγοντας πως θέματα όπως το εδαφικό, η ασφάλεια και οι εγγυήσεις θα είναι στις συνομιλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...