Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Το Κυπριακό βασικό θέμα στη συνάντηση Μπάιντεν -Αναστασιάδη

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε επίσης την μακροχρόνια δέσμευση των ΗΠΑ για την επανένωση της Κύπρου σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και προσβλέπει στην έναρξη ενός νέου γύρου εντατικών διαπραγματεύσεων


Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, συναντήθηκε σήμερα στην Ουάσιγκτον με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου (και πιο συγκεκριμένα του Γραφείου του Αντιπροέδρου), «ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε την εκτίμησή του για την Κύπρο ως ένα ισχυρό εταίρο για τη στήριξη των διεθνών προσπαθειών, για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή», όπως τονίζεται.

Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι «ο Αντιπρόεδρος επιβεβαίωσε επίσης την μακροχρόνια δέσμευση των ΗΠΑ για την επανένωση της Κύπρου σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και προσβλέπει στην έναρξη ενός νέου γύρου εντατικών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι μια νέα ώθηση στις συνομιλίες ήταν απαραίτητη».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο αντιπρόεδρος χαιρέτισε επίσης τις προοπτικές για τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου. Τέλος, ο Αντιπρόεδρος συνεχάρη τον πρόεδρο κ. Αναστασιάδη για τη σημερινή επέτειο των γενεθλίων του και το λαό της Κύπρου, ο οποίος θα γιορτάσει περισσότερα από 50 χρόνια της Ανεξαρτησίας του, την 1η Οκτωβρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...