Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Οζντίλ Ναμί: «Δεν παζαρεύουμε τα πολιτικά δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων»

Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών του ψευδοκράτους ανέφερε ότι «για να μπορέσουν και οι δύο πλευρές να συνεχίσουν στις διαπραγματεύσεις πρέπει να επικυρωθεί ότι θα είναι από εκεί που έμειναν και τα σύμφωνα θέματα»


Συνέχιση των συνομιλιών από το σημείο που σταμάτησαν ζητεί ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί, λέγοντας πως «στα πολιτικά δικαιώματα δεν τίθεται θέμα να γίνει παζάρεμα». 

Σε δηλώσεις στο «τουρκοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων» ΤΑΚ, ο κ. Ναμί ανέφερε ότι «για να μπορέσουν και οι δύο πλευρές να συνεχίσουν στις διαπραγματεύσεις πρέπει να επικυρωθεί ότι θα είναι από εκεί που έμειναν και τα σύμφωνα θέματα».

Η ελληνοκυπριακή πλευρά, πρόσθεσε, έχει πάρει τη θέση ότι όλα τα θέματα είναι ανοικτά προς συζήτηση και αυτό μπορεί έχει αρνητικό αντίκτυπο στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων. «Με τα νέα σενάρια η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει την προσέγγιση να πάρει έδαφος και σε αντίτιμο να δώσει πολιτικά δικαιώματα. Τα δικαιώματα που έχουν ήδη κερδηθεί από την τουρκοκυπριακή πλευρά υπάρχουν, και γι’ αυτό το λόγο δεν τίθεται θέμα παζαρέματος των πολιτικών δικαιωμάτων».

Για το θέμα της Αμμοχώστου, επανέλαβε τη θέση που είχε εκφράσει και προ ημερών ότι είναι μέρος μιας συνολικής λύσης, προσθέτοντας ότι μπορεί να συζητηθεί στο πλαίσιο του κεφαλαίου για το εδαφικό και γι’ αυτό δεν πρέπει το θέμα να είχε ξέχωρο από μια περιεκτική λύση. Ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» εξέφρασε και την επιθυμία της νέας «κυβέρνησης» να έχει ενεργό ρόλο στις συνομιλίες, λέγοντας πως για το θέμα είναι σε διαβουλεύσεις με τον Ντερβίς Έρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...