Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Αναστασιάδης:«Θα αποζημιωθούν οι Ρώσοι»

Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα να αποζημιωθεί μέρος των χαμένων καταθέσεων Ρώσων υπηκόων μετά το «κούρεμα» που αποφάσισε το Eurogroup για την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή.

Σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass, o κ. Αναστασιάδης είπε πως «οι Ρώσοι δεν έχουν προδώσει την Κύπρο, παρά τις σκληρές αποφάσεις του Μαρτίου, από τις οποίες επηρεάστηκαν πολλοί από αυτούς».

Αυτό —πρόσθεσε— είναι πολύ σημαντικό, διότι ενθαρρύνει και δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση ότι είναι δυνατόν να αποκατασταθεί η οικονομία της Κύπρου και έχει καταστεί ένα από τα στοιχεία για να συνεχισθεί η ανάπτυξη των δεσμών με τη Ρωσία.

Ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε ότι θα δημιουργηθεί ειδικό ταμείο για τη συγκέντρωση χρημάτων, όταν υπάρξει βελτίωση της κατάστασης της οικονομίας και του τραπεζικού τομέα με στόχο την αποζημίωση των απωλειών.

Για τον σκοπό αυτό , δήλωσε , οι κυπριακές αρχές σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν μέρος των εσόδων από τη μελλοντική εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...