Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

«Οδικός χάρτης» Έρογλου για τις συνομιλίες στο Κυπριακό

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ συναντήθηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης


Την ετοιμότητά του για έναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό, οι οποίες θα πρέπει να είναι «καθορισμένου προσανατολισμού και χρονοδιαγράμματος», εξέφρασε ο Ντερβίς Έρογλου, στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν, στη Νέα Υόρκη.

Όπως γράφουν τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Έρογλου δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει οδικό χάρτη, ο οποίος προνοεί συμφωνία των δύο κοινοτήτων μέχρι το τέλος του έτους, πολυμερή διάσκεψη παρουσία των εγγυητριών δυνάμεων και δημοψηφίσματα μέχρι το Μάρτιο του 2014.

Ανέφερε επίσης ότι η... μπάλα βρίσκεται στην ελληνοκυπριακή πλευρά η οποία, όπως ισχυρίστηκε, προσπαθεί να θέσει όρους στην έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι στόχος του είναι το νέο κράτος να αποτελεί συνεταιρισμό των δύο κοινοτήτων και θα δημιουργηθεί με τη συγκατάθεση των δύο πλευρών.

Επανέλαβε ότι η προστασία της διζωνικότητας είναι ζωτικής σημασίας για τους Τουρκοκυπρίους και ότι προσεγγίσεις που καθιστούν ανενεργές τις εγγυήσεις δεν γίνονται αποδεκτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...